Μποναμάς: Καθαροί και για τις αποκλίσεις στους λογαριασμούς τους οι βουλευτές

H λέξη «φιάσκο» είναι η μόνη που μπορεί να περιγράψει την έρευνα για τους «έντεκα» πρώην και νυν βουλευτές που διαπιστώθηκε ότι στα πόθεν έσχες του 2009 εμφανίζουν σημαντικές μειώσεις στις τραπεζικές τους καταθέσεις.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών Κομμάτων και βουλευτών, οι ελεγχόμενοι από έντεκα ήταν τελικά 15 με 16 και για τους......
τρεις ή τέσσερις από αυτούς κρίθηκε ότι χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση η οποία θα κρατήσει μία ακόμη εβδομάδα.

Ο κ. Αργύρης μετά από την τρίωρη σύσκεψη με τους ορκωτούς λογιστές έσπευσε να σημειώσει ότι η ανταπόκριση
των ελεγχόμενων ήταν άμεση και ότι σε αυτές τις λίγες περιπτώσεις που θα διερευνηθούν, παρατηρήθηκε για παράδειγμα ότι από λάθος του λογιστή παραλείφθηκε ένα ποσό το οποίο όμως ξαναεμφανίζεται στο πόθεν έσχες του 2010 ή κάποιος λογαριασμός ήταν κοινός με τους γονείς του ελεγχόμενου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η αμέλεια ή το ανειλικρινές του πόθεν έσχες θεωρείται, όπως είπε, παράβαση , αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο αν οι εξηγήσεις και τα προσκομισθέντα παραστατικά δεν αρκούν να υπάρξει ακόμη και άνοιγμα λογαριασμών.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι αν δεν είχαν δοθεί συστάσεις από την Επιτροπή της Βουλής ώστε ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών να μην γίνει μόνο σε όσους βουλευτές παρουσιάζουν αύξηση στις τραπεζικές τους καταθέσεις αλλά και σε εκείνους που παρουσιάζουν μείωση, αυτά τα στοιχεία δεν θα είχαν προκύψει ποτέ.

Σημειώνουμε επίσης ότι φέτος είναι η πρώτη φορά που βουλευτές καλούνται να δώσουν εξηγήσεις, καθώς τα προηγούμενα χρόνια, σε βάθος τουλάχιστον μίας δεκαετίας, τα πόθεν και τα έσχες εμφανίζονταν πάντα …αμέμπτου ηθικής.

http://www.briefingnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα