Χ Πρωτόπαπας: «Αν ο κ Μητσοτάκης έχει πολλά μεγάλα οικογενειακά εισοδήματα, μπορεί να το κόψει το μισθό του»

«Ένας βουλευτής έχει χάσει 40-45% της αποζημίωσης του, που έπαιρνε πριν από δυο χρόνια».
Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, τα περί προνομίων των Βουλευτών, ένα θέμα που άνοιξε ο κ. Μόσιαλος.

Ο κ Πρωτόπαπας αναρωτήθηκε μέχρι που μπορεί όμως να φτάσει αυτό λέγοντας «να έχουμε ένα.....
βουλευτή ο οποίος δεν παίρνει καμία αποζημίωση; Θα είναι σπόνσορας συμφερόντων».

Ο κ. Πρωτόπαπας μιλώντας στον ρ.σ Βήμα FΜ, αναφέρθηκε και στις αποζημιώσεις των βουλευτών για τις επιτροπές.


Ο κ.ε το ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «;ν πρέπει να κόψουμε και άλλο, εγώ είμαι ο πρώτος που θα σας πω να το συζητήσουμε. Κάπου πρέπει να βάλουμε και μια τάξη. Ορισμένοι επιχειρούν να αποδυναμώσουν τον θεσμό, και να ελέγξουν το πολιτικό σύστημα. Εγώ θέλω τον βουλευτή οικονομικά ανεξάρτητο από συμφέροντα, και να μπορεί να εκλεγεί και ένας άνθρωπος που είναι εργαζόμενος, που είναι υπάλληλος που παρατάει τη δουλειά του και τουλάχιστον, ας πάρει αυτό που έπαιρνε εκεί δηλαδή».

Ο κ Πρωτόπαπας άσκησε κριτική και στον Κυριάκο Μητσοτάκη που δήλωσε πως δεν επιθυμεί να παίρνει τις αμοιβές από τις επιτροπές. «Ένας βουλευτής έχει χάσει 40-45% της αποζημίωσης του, που έπαιρνε πριν από δυο χρόνια». Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, τα περί προνομίων των Βουλευτών, ένα θέμα που άνοιξε ο κ. Μόσιαλος.

Ο κ Πρωτόπαπας αναρωτήθηκε μέχρι που μπορεί όμως να φτάσει αυτό λέγοντας «να έχουμε ένα βουλευτή ο οποίος δεν παίρνει καμία αποζημίωση; Θα είναι σπόνσορας συμφερόντων».

Ο κ. Πρωτόπαπας μιλώντας στον ρ.σ Βήμα FΜ, αναφέρθηκε και στις αποζημιώσεις των βουλευτών για τις επιτροπές. Ο κ.ε το ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «;ν πρέπει να κόψουμε και άλλο, εγώ είμαι ο πρώτος που θα σας πω να το συζητήσουμε. Κάπου πρέπει να βάλουμε και μια τάξη. Ορισμένοι επιχειρούν να αποδυναμώσουν τον θεσμό, και να ελέγξουν το πολιτικό σύστημα. Εγώ θέλω τον βουλευτή οικονομικά ανεξάρτητο από συμφέροντα, και να μπορεί να εκλεγεί και ένας άνθρωπος που είναι εργαζόμενος, που είναι υπάλληλος που παρατάει τη δουλειά του και τουλάχιστον, ας πάρει αυτό που έπαιρνε εκεί δηλαδή».

Ο κ Πρωτόπαπας άσκησε κριτική και στον Κυριάκο Μητσοτάκη που δήλωσε πως δεν επιθυμεί να παίρνει τις αμοιβές από τις επιτροπές. «Αν ο κ Μητσοτάκης έχει πολλά μεγάλα οικογενειακά εισοδήματα και μπορεί να κόψει άλλο 45%, μπορεί να το κόψει. Κάποιος άλλος δεν μπορεί όμως»., μπορεί να το κόψει. Κάποιος άλλος δεν μπορεί όμως».

http://www.briefingnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα