Χ. Ράιχενμπαχ: Δεν χρειάζεται εθνικοποίηση ελληνικών τραπεζών

ΟΙ ελληνικές τράπεζες δεν χρειάζεται να κρατικοποιηθούν αλλά θα πρέπει να λάβουν άμεσα στήριξη από το ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης, δήλωσε ο επικεφαλής της....
ομάδας εργασίας της ΕΕ, Horst Reichenbach.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική Handelsblatt, ο Reichenbach δήλωσε ότι «οι τράπεζες δεν είχαν εύρωστες δραστηριότητες μέχρι την αρχή της κρίσης χρέους. Επομένως, δεν βλέπω κανένα λόγο για κρατικοποίηση».

«Καλό θα ήταν
οι τράπεζες να στηριχτούν, με τα μέσα του EFSF ή με δάνεια από την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα», πρόσθεσε ακόμη.

Δήλωσε δε ότι το 70% από τα κεφάλαια των 20 δις. ευρώ δεν έχουν ακόμη «πειραχθεί» και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να στηρίξουν τις ελληνικές υποδομές και τη βιομηχανία, γεμίζοντας το κενό που άφησαν οι ιδιώτες επενδυτές, που εγκατέλειψαν τα projects.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι οι ελληνό-γερμανικές συζητήσεις για την ηλιακή ενέργεια έχουν προχωρήσει, αλλά ο κλάδος χρειάζεται ακόμη να επιδοτείται επι του παρόντος.

Ερωτώμενος εάν οι Γερμανοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας θα υποστηρίξουν τις ελληνικές ηλιακές επενδύσεις, τόνισε ότι «πάνω σε αυτό ακριβώς εργάζονται οι ελληνικές και οι γερμανικές αρχές», προσθέτοντας ακόμη ότι κάτι τέτοιο θα καθιστούσε αναγκαία μια αλλαγή στη γερμανική νομοθεσία για τις ΑΠΕ ενώ η Ελλάδα θα μπορούσε να ξεκινήσει την παραγωγή ηλιακής ενέργειας από το επόμενο έτος.

www.capital.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα