Χωρίς αντίληψη

Συγκινήθηκα...


Σα χτες θυμάμαι το πρωτοπαλίκαρο, το Γιωργάκη τον Παπανδρέου, να επαναλαμβάνει με ύφος υπνωτιστή "Λεφτά Υπάρχουν". Με τη φράση αυτή και ενώ το αντίπαλο στρατόπεδο μιλούσε για πτώχευση, το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν αναμενόμενο.

Λίγες εβδομάδες μετά, το "Λεφτά Υπάρχουν" διαδέχτηκε το ηρωικό "Τα ταμεία είναι άδεια, δεν...
υπάρχει σάλιο, πώς το λένε", του Ανδρέα Λοβέρδου.
Σα βρεγμένη γάτα και με φόντο το ελληνορομαντικό λιμάνι του Καστελόριζου, ο Γιώργος, ανακοίνωσε στους Έλληνες πολίτες, την ανάγκη προσφυγής μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πρέπει να προσφύγουμε στο ΔΝΤ για να μη χρεοκοπήσουμε και να σωθεί η Ελλάδα. Αν δεν το κάνουμε, δε θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Διαλέξτε.

Αύξηση των φορολογικών συντελεστών που οδήγησαν σε αύξηση τιμών ... στα πάντα, ψαλίδισμα μισθών και συντάξεων, έξτρα εισφορές, έκτακτες εισφορές, παρακράτηση φόρων, αύξηση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κτλ ήταν οι θυσίες που έπρεπε να κάνει ο ελληνικός λαός, πληρώνοντας λάθος πολιτικούς χειρισμούς.

Το δάνειο βγήκε.
Το πρόβλημα είναι, ότι κάναμε λάθος υπολογισμούς, λογικά επειδή είμαστε καθυστερημένοι. Τα νούμερα δε βγαίνουν. Οπότε είμαστε αναγκασμένοι να αυξήσουμε περαιτέρω τους φορολογικούς συντελεστές, να μειώσουμε εκ νέου μισθούς και συντάξεις, νέοι φόροι κτλ. Πρέπει να γίνει για να μη χρεοκοπήσουμε και να σωθεί η Ελλάδα. Αν δεν το κάνουμε, δε θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Διαλέξτε.

Η δεύτερη δόση βγήκε.
Δυστυχώς ο τότε Υπουργός Οικονομίας, ο Γιώργος ο Παπακωνσταντίνου, είχε χαλασμένο κομπιουτεράκι και έτσι για άλλη μια φορά μας λένε πως τα νούμερα δε βγαίνουν, πρέπει να πάρουν κι άλλα μέτρα. Νέοι φόροι, μειώσει μισθών κτλ κτλ. Από την αρχή της ιστορίας αυτής, έγκριτοι οικονομολόγοι μιλούν για αναπόφευκτη χρεοκοπία. "Συνωμοσιολόγοι" διαδίδουν πως θα μας πάρουν της "εθνικές γαίες".

Ασύστολα ψεύδη, αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας και επικίνδυνα για την εθνική ενότητα και τη δημοκρατία χαρακτηρίζουν τα δημοσιεύματα αυτά, πολιτικά πρόσωπα και μεγαλοδημοσιογράφοι. "Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας" λέει ο πρώην υπουργός οικονομίας, ενώ ο Τζέφρι τζαμπουκαλεύεται στους εταίρους μας, ως άλλος Κολοκοτρώνης, σχετικά με το θέμα των αποκρατικοποιήσεων.

3η δόση
Και ω τι έκπληξη, πάλι κάναμε λάθος υπολογισμούς ρε γαμώτο. Καλά δεν τρέχει και τίποτα, τρεις φορές λάθος υπολογισμούς, ενώ αυτοί αφορούν το μέλλον ενός ολόκληρου έθνους, δεν έγινε και τίποτα, εξάλλου έχουμε δοκιμασμένη λύση που μπορεί να μην έπιασε ποτέ, αλλά είναι εύκολη στην εφαρμογή και δε θέλει και καθόλου οικονομοτεχνικές γνώσεις. Ας πάρουμε λοιπόν ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ. Στα νέα μέτρα δεν αλλάζει τίποτα, αλλά καλό θα ήταν να κάνουμε και μερικές αποκρατικοποιήσεις, καθώς είναι επιθυμία(εντολή) της Τρόικας και όσο να πεις, θα λύσουμε και το πρόβλημα μας. Μας έδωσαν και λίστα με το τι θέλουν να αποκρατικοποιήσουμε οι άνθρωποι οπότε όλα καλά. Εμείς δε
Keywords
Τυχαία Θέματα