Δέκα παγίδες σε μια σχέση

Αν νομίζεις ότι έδεσες το γάιδαρό σου επειδή ξεπέρασες το στάδιο των πρώτων ραντεβού και βρίσκεσαι πια σε μια μόνιμη σχέση, πλανάσαι πλάνην οικτράν. Μπορεί από πρώτη άποψη, να έχεις "ανέβει πίστα" αλλά κάθε στιγμή κινδυνεύεις να βρεθείς ξανά στην αφετηρία, μόνη κι....
έρημη από ταίρι.

Οι κίνδυνοι που καραδοκούν να διαλύσουν τη σχέση σου είναι αμέτρητοι κι εξαρτάται από σένα πώς θα τους αντιμετωπίσεις, αν αποφασίσεις ότι αξίζει τον κόπο. Γιατί καμιά φορά, μπορεί και να μην αξίζει.

Κι ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν και πώς μπορεί να την πατήσεις, εμείς μπορούμε να
σου δώσουμε μια ιδέα για τις δέκα σημαντικότερες παγίδες που πρέπει να προσέξεις όταν βρίσκεσαι σε μια σχέση που ονειρεύεσαι να μακροημερεύσει. Αρχίζουμε αντίστροφα:

Παγίδα 10 - Φίλοι κι οικογένεια: ένα μεγάλο μέρος της ζωής ου αφορά στους φίλους και στην οικογένεια κι αυτό ισχύει και για τους δυο σας. Άρα, το να μην τα πηγαίνεις καλά με το περιβάλλον του συντρόφου σου είναι ένα κρίσιμο σημείο. Φυσικά, δεν μπορείς να αγαπήσεις κάθε μέλος του περίγυρού του, αλλά το να τα έχεις καλά με τους κοντινότερους ανθρώπους του (όπως τ' αδέλφια κι ο κολλητός του) αυξάνει τις πιθανότητές σου να κρατήσεις τη σχέση ζωντανή.

Οι μακρόσυρτες διαφωνίες με τον πατέρα του για τα πολιτικά που καταλήγουν σε καυγά ή το γεγονός ότι δεν μπορείτε να παραμείνετε στο ίδιο δωμάτιο με την αδελφή του για περισσότερο από τριάντα δευτερόλεπτα, κάποια στιγμή θα τον αναγκάσουν να πάρει θέση κι αυτή η θέση μπορεί να μην είναι απαραίτητα η δική σου.

Παγίδα 9 - Οι εντάσεις της ζωής: συχνά, όταν είμαστε ζευγάρι νιώθουμε σαν βρισκόμαστε σε μια γυάλα που μας προστατεύει απ' τον έξω κόσμο. Ωστόσο όταν η γυάλα μας συγκρουστεί με τη σκληρή πραγματικότητα τα πράγματα μπορεί να πάνε κατά διαόλου. Θέματα όπως τα οικονομικά, τα παιδιά από προηγούμενες σχέσεις και καταστάσεις που σέρνονται από παλιότερες σχέσεις είναι πιθανοί δολοφόνοι κάθε πάθους. Ακόμη και απλές καθημερινές συνθήκες (όπως η αδιαφορία του ενός απ' τους δύο για το νοικοκυριό και το μαγείρεμα) μπορούν να τραυματίσουν τη σχέση σου.

Σε κάθε περίπτωση μην αγνοείς την κατάσταση. Λύσε άμεσα τέτοια θέματα μόλις δημιουργηθούν με τον πιο πρακτικό, ώριμο και ψύχραιμο τρόπο.

Παγίδα 8 - Επίμονοι αντίζηλοι: το ζευγάρι αποτελείται εξ' ορισμού από δύο άτομα. Αρκεί να ρίξεις στο πλάνο κι ένα τρίτο πρόσωπο και θ' αρχίσουν τα προβλήματα. Αν κάποιος τρίτος προσπαθεί να κερδίσει εσένα ή τον άλλον εύκολα θ' αναπτυχθούν υποψίες και δυσπιστία που μπορεί να σας διαλύσουν. Το φαινόμενο διογκώνεται στην περίπτωση που ο άλλος είναι κάποιος ή κάποια "πρώην".

Αν προκύψει κάτι τέτοιο χειρίσου το όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αν είσαι εσύ το αντικείμενο του θαυμασμού, απλά δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν ενδιαφέρεσαι κι απομακρύνσου. Η διατήρηση επαφής μ' έναν θαυμαστή απλώς του δίνει θάρρος και το δικαίωμα να παίζει με τη σχέση σου.

Παγίδα 7 - Ενοχλητικές συνήθειες: κανείς δεν είναι
Keywords
Τυχαία Θέματα