Δεν φταίει η Χρυσή Αυγή...

Οι Έλληνες ψήφισαν κατά συνείδηση, με θυμό ή με την καρδιά τους? Όπως και να έχει ευτυχώς για πρώτη φορά στην Ελληνική πολιτική ιστορία το πολιτικό σκηνικό είχε ανατροπές και εκπλήξεις. Έκπληξη που επιτέλους εκτός από την σκληρή βάση των πρώην μεγάλων κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι Έλληνες ψήφισαν κάτι διαφορετικό δείχνοντας ότι η πολιτική των πρώην κομμάτων εξουσίας έκανε τον κύκλο της. Έκπληξη και το....
ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ
μιάς και ο κόσμος τελικά έμεινε απο επιλογές και κάτι έπρεπε να ψηφίσει, προτιμώντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Λαός της Ελλάδας έβαλε την κρίση του παραπάνω απο το κόμμα που υπηρετούσε ίσως πολλά χρόνια και τελικά έλαβε μια απόφαση. Αρκεί η απόφαση να λήφθηκε για το κοινό το συμφέρον και φυσικά να μην ψήφισε με θυμό. Και αν όλα τα άλλα αποτελούν έκπληξη, τότε το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή είναι στην Βουλή δεν αποτελεί έκπληξη.

Ασφαλώς θα διαφωνήσω με την είσοδο νεοναζιστών στο Ελληνικό Δημοκρατικό Σύνταγμα. Στην χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία δεν χωράνε ναζιστές οι οποίοι την πλήγωσαν και την σκότωσαν πρίν μισό αιώνα. Ας αναλογιστούμε όλοι όμως γιατί η Χρυσή Αυγή είναι στην Βουλή και ποιος φταίει. Το ποιοι είναι και τι θέσεις έχουν ώς κίνημα είναι γνωστές και οποιοσδήποτε που δεν ήξερε και έφοσον ήθελε να τους ψηφίσει θα μπορούσε να τις μάθει. Καταρχήν χάριν Δημοκρατίας θα πρέπει να σεβαστούμε το 7% των συμπολιτών μας που ψήφισαν την Χρυσή Αυγή, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε. Ωστόσο δεν μπορώ ότι το 7% των συνανθρώπων μας είναι λάτρεις των ναζί και του φασισμού. Η ψήφος τους αντικατοπτρίζει την θυμωμένη πλευρά του πληγωμένου Έλληνα και όπως φάνηκε είναι πολλοί οι πληγωμένοι.

Ας καταλογίσουμε ευθύνες λοιπόν με βάση το αποτέλεσμα. Σίγουρα δεν φταίει η Χρυσή Αυγή. Είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει κόμμα, να πιστεύει ότι θέλει και να λέει ότι θέλει. Φταίει όμως ο ψηφοφόρος? Η απάντηση ισορροπεί ανάμεσα στο ναι και στο όχι. Φταίει γιατί οι θέσεις και το έργο της ΧΑ είναι γνωστά απο το διαδίκτυο. Μπορείς εύκολα να καταλάβεις για το τι άνθρωποι είναι και τι υπηρετούν. Αν η ψήφος ήταν κατά συνείδηση τότε οφείλουμε να σεβαστούμε την επιλογή του καθενός καθώς σαν Δημοκράτες που είμαστε δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε σε κανένα να είναι φασίστας και να το δηλώνει με ψήφο. Αν η ψήφος ήταν λόγω θυμού τότε πρόκειται για απερισκεψία. Η απερισκεψία οδήγησε την χώρα εδώ, βάζοντας ο καθένας το προσωπικό του συμφέρον πάνω απο το συμφέρον του σύνολου και ψηφίζοντας απερίσκεπτα για μια θέση στο δημόσιο. Λάθος επιλογές κατά σειρά ετών και λάθος επιλογή και τώρα με απερίσκεπτη ψήφο.

Ας αναλογιστούμε ότι ο κόσμος αυτός προτίμησε την ΧΑ αντί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.Τους ναζί απο τους ''Δημοκράτες''. Γιατί? Αυτοί μας έφεραν εδώ με την κυβέρνηση-ακυβερνησίας επί σειρά ετών, με τις κλεψιές, τα υποβρύχια, την Siemens, τα λαμόγια, την ανυπαρξία στην υγεία και την παιδεία, την ατιμωρησία των πολιτικών που κάλυπταν σε μόνιμη βάση και την ανυπαρξία σε όποιον τομέα τελικά ο πολίτης τους χρειάστηκε δίπλα του. Γιατί όταν κάποιοι ζητούσαν βοήθ
Keywords
Τυχαία Θέματα