Δεν θα μας κλείσουν στα σπίτια μας οι θερμοκέφαλοι του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Μπορούμε να πληροφορηθούμε για ποιο λόγο όποια πέτρα κι’ αν σηκώσουμε βρίσκουμε από κάτω και κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ; Ανήκουν μήπως σε μια ειδική κατηγορία Ελλήνων, που πλήττεται περισσότερο από την κρίση, είναι πιο αψίκοροι, διαθέτουν μεγαλύτερες ηγετικές ικανότητες; Τι είναι τέλος πάντων αυτά τα....
στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν μπορεί να γίνει μια διαμαρτυρία χωρίς να βρεθεί στην περιοχή κάποιος πατεντάτος του κόμματος να πρωτοστατήσει, κραδαίνοντάς μας την κομματική του ταυτότητα; Απαξιώνοντας εξ αυτού του λόγου κάθε διαμαρτυρία και δημιουργώντας
δικαιολογημένα την αίσθηση ότι δεν πρόκειται για αυθόρμητες εκδηλώσεις, αλλά για στημένα επεισόδια;

Χειρότερες υπηρεσίες στο (δικαιολογημένο) κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών δεν μπορούσαν να προσφερθούν. Πουθενά στον κόσμο όπου έχουν σημειωθεί και εξακολουθούν να εκδηλώνονται διαμαρτυρίες του κόσμου (Ισλανδία, Ιρλανδία, Βρετανία, ΗΠΑ και αλλού) δεν παρατηρείται αυτό το φαινόμενο.

Λες και έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να κλείσουν τον κόσμο στα σπίτια τους, να μην τολμά κανείς να διαμαρτυρηθεί, φοβούμενος ότι θα γίνει το ντεκόρ για μια ακόμη διαμαρτυρία, στο τέλος της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει εξασφαλίσει τα πρωτεία της δημοσιότητας.

Λες και έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να πετύχουν αυτό που επιδιώκει με διάφορες παραινέσεις του ο κ. Παπανδρέου: «Θα είμαστε παντού, θα πηγαίνουμε όπου θέλουμε», λέει και ξαναλέει. Και αυτό θα γίνει. Διότι όσοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν, θα κάθονται στη γωνιά τους μήπως πέσουν πάνω σε κάποιον θερμόαιμο του ΣΥΡΙΖΑ που θα τους καπελώσει. Οπότε, όλοι οι άλλοι, οι υπεύθυνοι για τα χάλια μας, στους οποίους αξίζουν όλες οι διαμαρτυρίες του κόσμου, θα κυκλοφορούν ελεύθερα.

Αυτή θα είναι τελικά η μεγάλη επιτυχία του ιδιότυπου αυτού ακτιβισμού με κομματική ταυτότητα. Υπό αυτή την έννοια, ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες σ’ αυτούς ακριβώς εναντίον των οποίων υποτίθεται ότι στρέφει τα πυρά του. Γεμίζοντας το οπλοστάσιο της προπαγάνδας, σύμφωνα με την οποία σ’ αυτή τη χώρα ουδείς άλλος έχει λόγο να διαμαρτύρεται πλην του συγκεκριμένου κόμματος.

Οι άνθρωποι κάνουν ό,τι μπορούν για να δικαιώσουν την επίσημη προπαγάνδα. Κάνουν ό,τι μπορούν για να δικαιώσουν τον κ. Πάγκαλο που από την πρώτη στιγμή έσπευσε – του έδωσαν την ευκαιρία οι κύριοι αυτοί – να ταυτίσει κάθε λαϊκή δυσφορία ή διαμαρτυρία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί διαμαρτύρονται, επιμένει. Πάει και τελείωσε. Όλοι οι άλλοι είναι ευχαριστημένοι.

Στην ουσία, έχουν καταστήσει όλους τους υπόλοιπους άβουλους θεατές ενός καυγά ΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑ, ενισχύοντας το αίσθημα αηδίας προς μια συνεχιζόμενη προσπάθεια υφαρπαγής ψήφων με κάθε μέσον.

Διότι μόνο αηδία προκαλούν τα επεισόδια στους Αγίους Αναργύρους και όσα επακολούθησαν. Και κυρίως, δίνουν την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να διατηρήσουν την άθλια παρουσία τους στον δημόσιο βίο της χώρας, να μιλούν για βία και ανομία (έσπευσε να το εκμετα
Keywords
Τυχαία Θέματα