Δεν υπάρχει εκλογικός Φλεβάρης για την κυβέρνηση Παπαδήμου

Η υπάρχουσα τάση επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο με το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών να απομακρύνεται φτάνοντας μέχρι και την ολοκλήρωση της τετραετίας.
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε σήμερα και από τα χείλη του Υπουργού Επικρατείας κ. Γιώργου Σταυρόπουλου στη συνάντηση γνωριμίας που είχε στο εστιατόριο της Βουλής με....
τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. « Μία κυβέρνηση», είπε, « είναι ελεύθερη να κυβερνά για όσο διάστημα έχει ψήφο εμπιστοσύνης. Πουθενά στις προγραμματικές δηλώσεις δεν υπάρχει ημερομηνία
εκλογών ούτε κι ο Πρωθυπουργός έχει αναφερθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία. Η κυβέρνηση έχει πρόγραμμα κι αυτό πρέπει να προωθηθεί».

Ερωτηθείς μάλιστα για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ήταν αποκαλυπτικός: «Αν το δημόσιο συμφέρον το επιβάλλει την λήψη θα ληφθούν νέα μέτρα. Ορκιστήκαμε στο Σύνταγμα ότι θα υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον και αυτό θα κάνουμε» ενώ ερωτηθείς για την απόδοση των Υπουργών άφησε ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού που έγκειται όπως ανέφερε, «στην βαρύνουσα ευθύνη του Πρωθυπουργού».

Αναφορικά με τις υπάρχουσες διαφωνίες δήλωσε ότι «ακόμη κι αυτό είναι μέσα στη ζωή» υπογραμμίζοντας πάντως ότι «η παρούσα κυβέρνηση δημιουργήθηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες σε κρίσιμη στιγμή, στηρίζεται από τρία κόμματα και έχει δύσκολα προβλήματα να λύσει που δεν είναι μόνο οικονομικά». Ανακοίνωσε ακόμη ότι το συντομότερο δυνατόν θα κατατεθούν στη Βουλή τρία σημαντικά νομοσχέδια, ένα για την απελευθέρωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών ένα δεύτερο για την καθιέρωση πειθαρχικού δικαίου δημοσίων υπαλλήλων με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ταχύτερη τιμωρία των επίορκων κι ένα τελευταίο για την συγχώνευση οργανισμών.

Στο μεταξύ έσπευσε να επισημάνει ότι η κυβέρνηση θα δείχνει την ευαισθησία της σε κάθε ευκαιρία όπως έπραξε και πρόσφατα με το θέμα των αναπήρων τα αιτήματα των οποίων θα συζητηθούν στο προσεχές υπουργικό συμβούλιο.

http://briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα