Διαβάστε ολόκληρη τη αίτηση εξαίρεσης της Βίκυ Σταμάτη - Γιατί θέλει να "φάει" τον Ανακριτή

Αίτηση με την οποία ζητούν να ασκήσει αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, με το οποίο απορρίφθηκε ως αβάσιμο το αίτημα της Σταμάτη για εξαίρεση του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, κατέθεσαν σήμερα οι δικηγόροι της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου.Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου
υποστηρίζει πως ...

ο ανακριτής έκανε υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του, καθώς στη διάταξη απαγόρευσης, εκποίησης ή μεταβίβασης του ακινήτου επί της οδού Αρεοπαγίτου 33 στην Αθήνα, αναφέρει ότι το ακίνητο προέρχεται από έσοδα εγκληματικής δραστηριότητας.

Έτσι όμως θεώρησε ότι όντως έχει διαπράξει αξιόποινη πράξη, δίνοντας παράλληλα την εντύπωση ότι έχει διατυπώσει ήδη πλήρη γνώμη για το πρόσωπο της πριν την απολογία της.

Στην αίτηση προς τον κ. Τέντε, οι δικηγόροι της Σταμάτη υποστηρίζουν ότι το απορριπτικό βούλευμα επί της αίτησης εξαίρεσης πάσχει, λόγω έλλειψης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας.

Ο κ. Τέντες θα αναθέσει σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να μελετήσει την αίτηση και στην συνέχεια θα αποφανθεί.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΊΤΗΣΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΣ
Της κατηγορουμένης Βασιλικής Σταμάτη, συζ. Αποστόλου – Αθανασίου Τσοχατζόπουλου, κατοίκου Αθηνών, οδός Διον. Αρεοπαγίτου 33, νυν κρατουμένης στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού.
Αθήνα, 3 Μαϊου 2011
Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα, Με την παρούσα μου αιτούμαι να διερευνήσετε το ενδεχόμενο ασκήσεως αναιρέσεως εκ μέρους ΣΑΣ κατά του υπ’ αριθμόν 1604/2012 βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που εκδόθηκε στις 27.04.2012, στην Αθήνα.
Ι. Το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την εν λόγω δικονομική πράξη είναι αυτό που καθορίζεται από τις διατάξεις των άρθρων 16, 17, 483 παρ. 3 και 484, 171 παρ. 1 εδ. δ’ όπως ισχύει μετά την συμπλήρωση του δια της παρ. 2 του άρθρου 11 του νόμου 3904/2010 σε συνδυασμό με τη διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 6 της ΕΣΔΑ (ν.δ. 53/1974), και των συναφών προς αυτήν άρθρων 239 παρ. 2 και 274 εδ. β’ ΚΠΔ.
ΙΙ. Κατά το άρθρο 483 παρ. 3 ΚΠΔ ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μπορεί να ζητήσει την αναίρεση οποιουδήποτε βουλεύματος με σχετική δήλωση στον Γραμματέα του Αρείου Πάγου, μέσα στην προθεσμία που ορίζεται από το άρθρο 479 εδ. β’. Από τη διάταξη αυτή προκύπτει ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μπορεί να ζητήσει την αναίρεση οποιονδήποτε βουλεύματος, είτε οριστικού, είτε προδικαστικού ή παρεμπίπτοντoς. Το δικαίωμα δε αυτό του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να ζητεί την αναίρεση οποιουδήποτε βουλεύματος δηλαδή και εκείνων των βουλευμάτων που δεν παρέχεται σχετικό δικαίωμα στον κατηγορούμενο, αιτιολογείται διότι όπως προκύπτει από το άρθρο 88 παρ. 1, 5 του Συντάγματος, ο Εισαγγελέας είναι δικαστικός λειτουργός και με την ιδιότητά του αυτή ενεργεί ως εκπρόσωπος της πολιτείας, εντός του κύκλου των νομίμων αρμοδιοτήτων του, προς διαφύλαξη και διασφάλιση της σύννομης κοινωνικής συμβίωσης. Εντός των ορίων των νομίμων αρμοδιοτήτων του, ο Εισ
Keywords
Αναζητήσεις
διαταξη εισαγγελεα για απαγορευση εκποιησης ακινητων
Τυχαία Θέματα