Δικαίωση του Γ. Πατούλη στις καταγγελίες της ΠΑΣΚ, για τη νομιμότητα της υποψηφιότητάς του στον Ι.Σ.Α..

Στο κενό έπεσε μια ακόμη προσπάθεια μελών της ΠΑΣΚ- Ι.Σ.Α. , να ακυρώσουν την υποψηφιότητα του επικεφαλής της ΔΗ.Κ.Ι.-Ι.Σ.Α. και υποψήφιου Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργου Πατούλη.

Με μια γνωμοδότηση – καταπέλτη και απαντώντας σε ερώτημα που....
έθεσε το μέλος του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. και επικεφαλής της ΠΑΣΚ- Ιατρών Ι.Σ.Α. Ν. Μπατάκης , η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών απάντησε πως πολύ σωστά το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.
δεν διέγραψε από μέλος του Συλλόγου το Γιώργο Πατούλη, καθώς και ορθά του επιτρέπει να συμμετάσχει ως υποψήφιος στις εκλογές του Ι.Σ.Α.

Στο σκεπτικό της γνωμοδότησης αναφέρεται μεταξύ άλλων πως με βάση την ισχύουσα νομοθεσία ,η κατοχή του αξιώματος του Δημάρχου από το Γιώργο Πατούλη σε καμία περίπτωση δεν θεσπίζει λόγο διαγραφής του γιατρού από μέλος του Συλλόγου, παρά μόνον αναστολή της επαγγελματικής του δραστηριότητας. Ο χρόνος αναστολής θεωρείται πραγματικός χρόνος για τα ασφαλιστικά δικαιώματα καθόσον δεν αποβάλλεται η ιδιότητα του ιατρού, η οποία και αποτελεί λόγο διαγραφής, απλά αναστέλλεται η άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΙΣΑ και επικεφαλής της ΔΗ.Κ.Ι.-Ι.Σ.Α. Γιώργος Πατούλης επισημαίνει:

« Αισθάνομαι δικαιωμένος γιατί διαπιστώνω πως όσο πλησιάζουμε προς τις 19 Ιουνίου, ο πανικός της ΠΑΣΚ και της κυβερνητικής συνδικαλιστικής παράταξης στο χώρο της Υγείας μεγαλώνει. Φοβούνται ότι οι γιατροί θα τους στείλουν ένα πολύ ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας της καταστρεπτικής πολιτικής που εφαρμόζουν στην Υγεία.

Όσο κι αν προσπαθούν τον τελευταίο καιρό να αποπροσανατολίσουν τον ιατρικό κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου μας , όσο κι αν κρύβονται πίσω από νομικίστικα τεχνάσματα κι επικαλούνται αντισυνταγματικά κωλύματα, τίποτε δεν θα καταφέρουν.

Επιλέξαμε το δρόμο των αγώνων και των κινητοποιήσεων για την αύξηση και τη διαφανή διαχείριση των πόρων της δημόσιας υγείας, κόντρα στη λογική του αδιέξοδου και ανεφάρμοστου μνημονίου , για την εξασφάλιση καλύτερων αμοιβών αλλά και συνθηκών εργασίας για το σύνολο των συναδέλφων μας , για να διασφαλίσουμε καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών υγείας για τον Έλληνα πολίτη στο ΕΣΥ, το ΙΚΑ, ή στα ιδιωτικά μας ιατρεία

Σήμερα που η αξιοπρέπεια του γιατρού διακυβεύεται τόσο μέσα από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, όσο και μέσα από την οικονομική και επιστημονική απαξίωση που υφίσταται ο ρόλος του γιατρού, χρειαζόμαστε Συλλόγους που θα στηρίζουν την αξιοπρέπεια του κάθε γιατρού και θα προασπίζουν την ιατρική ηθική του κάθε συναδέλφου, που ασκεί με εντιμότητα το επάγγελμά του. Και όχι δεκανίκια της ασκούμενης αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής.



Γι αυτό καλώ όλους τους συναδέλφους μου, να μην λείψει κανείς από τις κάλπες των εκλογών. Ψηφίζουμε για να αποτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση του ιατρικού λειτουργήματος, για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας , για να απαλλαγούμε από αυτούς που υποτάσσουν την Υγεία στη λογική του μνημονίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα