Δημοκρατία.

Ο λόγος που γράφω για αυτό το θέμα, για κάτι αυτονόητο, δηλαδή για το ότι η δημοκρατία είναι το πιο άρρωστο και ουτοπικό πολίτευμα, είναι επειδή κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την οργή του λαού και τη θέλησή του για άμεση δημοκρατία για δικό τους όφελος.

Χρόνια τώρα γίνεται μια διαρκής πλύση εγκεφάλου στις μάζες ότι τώρα έχουμε δημοκρατία και ότι η δημοκρατία, άμεση ή έμμεση, είναι τέλεια γιατί εξυπηρετεί τους πολλούς. Ο ίδιος ο όχλος δέχθηκε αυτή τη προπαγάνδα γιατί ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά, επειδή θέλει να έχει κάποια εξουσία
και ξέρει ότι σε ένα σοβαρό πολίτευμα δεν....
μπορεί, θεωρεί αυτό το πολίτευμα τέλειο.

Η δημοκρατία έχει αναρίθμητα προβλήματα. Τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη. Αυτό το ξέρουν και όλοι οι, πιο ξύπνιοι τουλάχιστον, δημοκράτες. Φαίνεται από την θεωρία της προβληματική. Αναγκάζει άτομα από άλλες κοινωνικές τάξεις, με άλλη μόρφωση, άλλη νοοτροπία, άλλα συμφέροντα και άλλη αντίληψη να παίρνουν αποφάσεις.

Σύμφωνα με τη δημοκρατία οι πολλοί έχουν δίκιο απλά επειδή είναι πολλοί και επειδή ο σκοπός είναι να εξυπηρετούνται αυτοί πρέπει να γίνεται αυτό που θέλουν. Οι λίγοι όμως, όπως έχει αποδείξει η ιστορία, και όπως φαίνεται και σήμερα, πάντα ξέρουν κάτι παραπάνω και το βλέπουν και από τις άλλες μεριές και τέλος πάντων είναι πιο ξύπνια άτομα, και αν γινόταν το δικό τους θα ωφελούσε τους πολλούς περισσότερο.

Την ύπαρξη της αφρόκρεμας στη κοινωνία την αρνούνται μόνο άτομα που ξέρουν ότι δεν θα μπορούσαν να είναι μέρος της. Καλύτερα να κυβερνάει η αφρόκρεμα, και ο λαός απλώς να εξυπηρετείται. Θα μου πει κάποιος ποια είναι αυτή η αφρόκρεμα και πώς θα ξέρουμε ότι δεν θα διαφθαρούν; Το ποιοι είναι οι λίγοι που μπορούν να κυβερνήσουν σωστά δεν θέλει ερώτημα. Οι πιο μορφωμένοι και οι πιο έξυπνοι από τους άλλους, και αυτοί που μπορούν να παίρνουν σωστά αποφάσεις. Για να μη διαφθαρούν πρέπει οι νόμοι και το
κράτος να λειτουργούν έτσι, ώστε όποιος απ'αυτούς προσπαθήσει να επωφεληθεί σε βάρος του λαού ή να ακολουθήσει αντιλαϊκή και αντεθνική πολιτική, να τιμωρείται ανάλογα... Έτσι οι κυβερνώντες, φοβούμενοι τους νόμους και τον λαό, να μη διανοηθούν να κάνουν κάτι σε βάρος του.

Βέβαια αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται και κάποια μεταβατικά στάδια. Όπως και η δημοκρατία. Αν υπάρχει τουλάχιστον πιθανότητα να λειτουργήσει σωστά, αυτό δεν μπορεί να γίνει εύκολα. Τώρα όμως οι πολλοί, για κάποιο λόγο, θέλουν τώρα, υπό τις παρούσες συνθήκες την άμεση δημοκρατία.

Δηλαδή ένας λαός αμόρφωτος, που χρόνια τώρα ψηφίζει και ξαναψηφίζει αυτούς που τον κλέβουν και το ξέρει, και δεν μπορεί καν να εκλέξει μια σοβαρή κυβέρνηση λόγω του φόβου της επιβολής ενός χειρότερου καθεστώτος, αν πάρει την εξουσία δεν θα αυτοκαταστραφεί; Ένας λαός που πιστεύει ότι του λένε στην τηλεόραση, και περίμενε τον πρίγκιπα πάνω στο άλογο να τον ξεσηκώσει εναντίον των κλεφτών του θα μπορεί να πάρει αποφάσεις;

Μιλάμε για έναν λαό που μαθαίνει στα παιδιά του
Keywords
Τυχαία Θέματα