Δημοψήφισμα Τραβεστί

Την στιγμή που ο Ελληνικός λαός δοκιμάζεται και θα έπρεπε η κυβέρνηση να του συμπεριφέρεται με τον δέοντα σεβασμό , τον κοροιδεύει ακόμα μια φορά με το νομοσχέδιο για τα δημοψηφίσματα. Ουσιαστικά καθορίστηκαν μόνο οι λεπτομέρειες της διεξαγωγής τυχόν δημοψηφισμάτων. Το πιο βασικό όμως θέμα παραμένει ποιος μπορεί να ζητήσει την προκήρυξή του και.....
κάτω από ποιες συνθήκες. Και σε αυτόν τον τομέα εξακολουθεί η κυβέρνηση να «ποιεί την νύσσαν» αφού δεν άλλαξε τίποτα. Συνεπώς μόνο εφόσον η κυβέρνηση το θελήσει μπορεί να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα και αυτό από μόνο του ακυρώνει την δήθεν καλή πρόθεση για περισσότερη δημοκρατία.

Αρα «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει» αφού η εκάστοτε εξουσία θα επιλέξει για ποιο θέμα και αν θα ζητήσει τη γνώμη του λαού. Δεν προβλέπεται σε καμμία περίπτωση δημοψήφισμα με πρωτοβουλία των πολιτών όπως θα έπρεπε και όπως συμβαίνει σε πολλές σύγχρονες δημοκρατίες όπως της Ελβετίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας ή ακόμα και της Ουγγαρίας και πολλών άλλων.

Συνεπώς δεν μιλάμε για αληθινά δημοκρατικό θεσμό δημοψηφισμάτων που ενισχύει τη σύγχρονη δημοκρατία αλλά και για ένα νομοσχέδιο «τραβεστί» που προσπαθεί να ξεγελάσει το λαό με τον πιο φθηνό τρόπο. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη μας αλλά και την αξιοπρέπειά μας. Όμως έρχεται η ώρα που ο λαός θα φωνάξει μια και καλή «Φτάνει πια!».

300 Έλληνες - www.300ellines.netΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα