Εφάπαξ πληρωμή για το νέο χαράτσι!

Τέλος δεν φαίνεται να έχει ο… Γολγοθάς για περίπου ένα εκατομμύριο φορολογούμενους, αφού καλούνται να εξοφλήσουν τη δεύτερη δόση της έκτακτης εισφοράς χωρίς να έχουν λάβει το σχετικό ειδοποιητήριο, εξαιτίας της απεργίας των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, το εκκαθαριστικό της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος δεν έχουν πάρει στα...
χέρια τους περίπου 900.000 φορολογούμενοι
με συνέπεια όσοι οφείλουν πρόσθετο φόρο να κληθούν να εξοφλήσουν την υποχρέωσή τους σε μία δόση έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, με δεδομένο ότι δεν έχει εκκαθαριστεί ακόμα η δήλωσή τους, οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι, δεν έχουν λάβει και το πολυεκκαθαριστικό των έκτακτων εισφορών.

Σε περίπτωση που το πολυεκκαθαριστικό έρθει τον Νοέμβριο, με βεβαίωση των φόρων εντός Οκτωβρίου, ο νόμος ορίζει ότι η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί έως την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση των φόρων. Άρα, η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος Νοεμβρίου.

Οι δόσεις των έκτακτων εισφορών (εισοδήματος, αντικειμενικών δαπανών και το τέλος επιτηδεύματος) είναι μηνιαίες, δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις έξι και καθεμία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ, με εξαίρεση την τελευταία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι καθυστέρηση της πληρωμής μιας δόσης της έκτακτης εισφοράς συνεπάγεται προσαύξηση 1% επί του οφειλόμενου ποσού για κάθε μήνα καθυστέρησης.

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα