Είμαστε εδώ για να μείνουμε, δήλωσε ο Ομπάμα προς χώρες Ασίας - Ειρηνικού

Ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε σήμερα ότι η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή της Ασίας- Ειρηνικού δεν θα επηρεαστεί από τις περικοπές του προϋπολογισμού.

"Θα καταστήσω κάτι σαφές: οι ΗΠΑ θα τακτοποιήσουν τα δημοσιονομικά τους θέματα και θα μειώσουν τις δαπάνες, αλλά αυτή η περιοχή θα....
πρέπει να ξέρει πως όταν επιλυθούν τα σημερινά προβλήματα, έχω ζητήσει από την ομάδα εθνικής ασφάλειας να θέσει ως προτεραιότητα την παρουσία
μας στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού", τόνισε ο Ομπάμα σε ομιλία του στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας.

¨Συνεπώς, οι περικοπές των αμυντικών δαπανών δεν θα αποβούν σε βάρος της ζώνης Ασίας-Ειρηνικού. Οι ΗΠΑ είναι μια δύναμη στον Ειρηνικό και είμαστε εκεί για να μείνουμε", είπε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις αυτές του προέδρου Ομπάμα γίνονται μια ημέρα μετά την ανακοίνωση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αυξήσουν τον αριθμό των στρατιωτών τους στην Αυστραλία. Στην απόφαση αυτή αντέδρασαν έντονα Κίνα και Ινδονησία.

Σε πρώτη φάση, η Ουάσινγκτον θα αναπτύξει από τα μέσα του 2012 στη βόρεια Αυστραλία 250 Πεζοναύτες και ο αριθμός τους θα φτάσει τελικά στους 2.500.

ΑΠΕ-ΜΠΕΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα