Είπε ναι το eurogroup για την επόμενη δόση

Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης ανακοίνωσαν ότι η επόμενη δόση για την Ελλάδα θα εκταμιευθεί στη μέση του Νοεμβρίου και ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος έσπευσε να κάνει λόγο για ένα θετικό βήμα που έρχεται ως συνέχεια της υπερψήφισης του πολυνομοσχεδίου που έγινε στην Βουλή την Παρασκευή .

Κι ενώ εγκρίνουν και μας δίνουν τα 8 δισ. Ευρώ δεν χάνουν την ευκαιρία να σημειώσουν ότι η....
μακροοικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί σε σχέση με την τέταρτη αξιολόγηση και ότι οι οικονομικές προκλήσεις παραμένουν σημαντικές.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξέφρασαν ιδιαίτερα την «ικανοποίησή τους για τα μέτρα τα οποία ενέκρινε χθες το ελληνικό κοινοβούλιο», καλώντας επίσης την Αθήνα να σημειώσει «περαιτέρω πρόοδο σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων».

Το δυσκολότερο σημείο όμως είναι τα σχέδια για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, που εκτιμάται ότι θα γίνει με αναθεώρηση του υπάρχοντος PSI.

Η Ελλάδα εκτιμάται ότι έχει πρόσθετες χρηματοδοτικές ανάγκες ύψους 20 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με τις 21 Ιουλίου όταν αποφασίστηκε το πακέτο των 159 δισ. ευρώ, εξαιτίας της επιδείνωσης της ύφεσης και των καθυστερήσεων στην εφαρμογή του σχεδίου προσαρμογής.

Ο υπουργός οικονομικών δήλωσε ικανοποιημένος λέγοντας ότι «Οι μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού και η εφαρμογή σκληρών, αλλά εθνικά αναγκαίων σωστικών μέτρων, είναι η βάση όχι μόνο για την έκτη δόση, αλλά για το νέο πρόγραμμα που θα διασφαλίζει την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους και άρα την ευκολότερη κάλυψη του ετήσιου βάρους εξυπηρέτησής του» .

http://www.briefingnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα