ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΟ

Δημήτρης Μπονος

Παραδοσιακά στις περιόδους ιδιαίτερα μεγάλων κρίσεων επιβίωσης του γένους αρχικά και του κράτους των Ελλήνων αργότερα, εμφανίζονταν ως δια μαγιας πολλές φορές η βοήθεια των πλούσιων Ελλήνων, μέσω της οποίας αυτό να ξεπερνά τα φαινομενικά ανυπέρβλητα εμπόδια και να συνεχίζει ελπιδοφόρα την διαχρονική του διαδρομή.

Σήμερα που η πατρίδα βρίσκεται λίγο πολύ σε ίδια επικίνδυνη κατάσταση κυριαρχεί μια ακριβώς αντίθετη εικόνα. Οι λίγες δεκάδες επί τοις ουσίας πραγματικά έχοντες συμπολίτες μας στην συντριπτική τους πλειοψηφία παρακολουθούν παγερά αδιάφοροι τα τεκταινόμενα
φτάνοντας ακόμα και....
στο σημείο , ευτυχώς μερικοί από αυτούς να δηλώνουν υποτίθεται εμπιστευτικά στα στελέχη των επιχειρήσεων τους και όχι μόνο ότι εάν βρεθεί η Αριστερά στην εξουσία θα κλείσουν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα και θα μεταφέρουν τις δραστηριότητες τους στο Εξωτερικό.

Σίγουρα μια τέτοια επιλογή αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα τους και μεταξύ μας το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων τους βρίσκεται ήδη εκτός πατρίδας, αποτελούν ένα σημαντικό μέρος αυτών των εκατοντάδων ν δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετία και τους γνωστούς φορολογικούς παραδείσους που με οργή τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούν ως παράδειγμα οι ξένοι παράγοντες , αιτιολογώντας το επιχείρημα τους περί μιας φοροδιαφεύγουσας και διεφθαρμένης Ελλάδας.

Σε αυτούς τους Έλληνες απευθύνεται σήμερα η πατρίδα , εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοεργολάβους κυρίως, ρυθμιστές διαχρονικά ακόμα και της πολιτικής ζωής αυτού του τόπου μια και η οικονομική τους δύναμη τους επέτρεπε να καθοδηγούν με διαφόρους τρόπους όχι κατ’ ανάγκη κατακριτέους ακόμα και αυτόν τον θεμελιώδη θεσμό της δημοκρατίας μας προωθώντας κόμματα και εκλέγοντας κυβερνήσεις. Σε αυτούς που μέσα σε ένα καθεστώς σύγχρονης σοβιετιας όπως οι ίδιοι πολλές φορές καταγγέλλουν. Αυτής της σοβιετιας της οποίας οι εκάστοτε κυβερνήσεις εκχωρούσαν γαλαντομα τις συμβάσεις, τις απαλλαγές και τα προνόμια και τους επέτρεψαν να πλουτίσουν και να καρπωθούν επί τοις ουσίας την μερίδα του λέοντος από τον πακτωλό των δισεκατομμυρίων που εισέρευσαν στα ταμεία του κράτους στην τελευταία ιδίως δεκαετία που η χώρα είναι εντος ευρώ. Και για να γίνει ποιο σαφές , αλήθεια πως θα μεγαλουργούσαν επαγγελματικά εάν αυτό το άθλιο κατ’ αυτούς πάντα κράτος δεν εξασφάλιζε επί παραδείγματι τον κατακερματισμό των μεγάλων έργων υποδομής ώστε να επιβάλει την συμμετοχή των Ελληνικών συμφερόντων κατασκευαστικών εταιριών σε αυτά, ήταν το ίδιο κράτος που με τις απλόχερες απαλλαγές έδωσε τις δυνατότητες στους εφοπλιστές μας να μεγαλουργήσουν διεθνώς και στους μεγαλοεπιχειρηματίες να εξασφαλίζουν άφθονα και φτηνά επιδοτούμενα δάνεια.

Αυτή η πατρίδα ικέτιδα σήμερα στρέφεται σε αυτούς τους πραγματικά λίγους και τους ζητά να αποδείξουν ότι είναι συνεχιστές άξιων προπατόρων ευεργετών και χορηγών του γένους, πολιτών μιας χώρας που αξίζει την έμπρακτη απόδοση σεβασμού , προς μια κοινωνία που τους βοήθησε
Keywords
Τυχαία Θέματα