Είτε έτσι, είτε αλλιώς, η υποβάθμιση από την S&P θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη

To γαλλικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ελλάδας ίσως οδηγήσει με ταχύτερους ρυθμούς στην υιοθέτηση του χαρακτηρισμού της επιλεκτικής χρεοκοπίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, και σίγουρα από την Standard & Poor΄s, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της.
«Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν παρουσιαστεί μια σειρά από προτάσεις που....
αφορούν το θέμα
αυτό και οι λεπτομέρειες σε κάποιες περιπτώσεις είναι εμφανώς ρευστές ακόμη», αναφέρει ο ξένος οίκος στην ανακοίνωσή του.

Η συγκεκριμένος διεθνής οίκος υπογραμμίζει την αναγκαιότητα συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο ζήτημα της αντιμετώπισης του χρέους από την πλευρά των ιδιωτιών, τονίζοντας ωστόσο πως η πρόταση που υποβλήθηκε από την πλευρά του συνδέσμου των γαλλικών τραπεζών,, σύμφωνα με τα κριτήρια της, δεν μπορεί να αποτελέσει παρά μόνο μία ουσιαστική χρεοκοπία της χώρας, καθώς καθίσταται σαφές πως η Ελλάδα αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των δανείων που λήγουν.

«Εν συντομία, η άποψή μας είναι ότι η κάθε μία από τις δύο χρηματοδοτικές επιλογές που περιγράφονται στην πρόταση της FBF μάλλον θα συνιστά χρεοκοπία βάσει των κριτηρίων μας», τονίζει ο οίκος.

«Στην περίπτωση αυτή, μάλλον θα υποβαθμίζαμε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε «D&», που σημαίνει ότι η χώρα προχώρησε αποτελεσματικά σε αναδιάρθρωση μέρους τους χρέους της, όχι όμως του συνόλου του χρέους της», αναφέρει.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη εταιρεία φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να προβεί σε περαιτέρω υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, αφού σημειώνει ότι ανεξάρτητα από το αν εφαρμοστεί η πρόταση της FBF, υπάρχει πλέον η βεβαιότητα για την ανικανότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας να εφαρμόσει το αναθεωρημένο πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ και αυτό αποτελεί σημαντικό κίνδυνο, που επηρεάζει την πιστοληπτική της αξιολόγηση.

βεβαίως, η υιοιθέτηση αυτής της ταικτικής από την πλευρά των διεθνών οίκων αξιολόγησης θέτει σε σοβαρότερο κόνδυνο την παγκόσμια οικονομία στο σύνολό τοης, καθώς αποδεικνύεται, ακόμη και στην περίπτωση των προειδοποιήσεων- απειλών προς τις ΗΠΑ, πως δρουν πλέον ανεξέλεγκτα και κατά το δοκούν, διαμορφώνοντας τις όποιες εξελίξεις στη διεθνή οικονομία, παραβλέποντας τα δεδομένα, θετικά ή αρνητικά.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα