Έκκληση Τζιτζικώστα προς κάθε κατεύθυνση: «Σταματήστε να προκαλείτε πανικό στους πολίτες με τις δηλώσεις σας» - 7 μέτρα για τους ρύπους

Έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς, να προσέχουν τι δηλώνουν και να είναι πιο υπεύθυνες οι τοποθετήσεις τους, έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά τον πανικό που προκλήθηκε χθες όταν και έγινε γνωστό πως τις τελευταίες πέντε μέρες στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση.

«Να
τονίσω για....
μια ακόμη φορά πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και πως καλό θα ήταν όλοι οι υπεύθυνοι να προχωρούν σε υπεύθυνες τοποθετήσεις για να μην πανικοβάλλονται οι πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

Να σημειωθεί πως τις δηλώσεις αυτές ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης τις έκανε στο πλαίσιο της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του στην αντιπεριφέρεια με σκοπό τη λήψη μέτρων για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Σ’ αυτήν συμμετείχαν ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης Θωμάς Ψαράς, εκπρόσωπος του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης Θόδωρος Τυριακίδης, εκπρόσωποι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Μιχάλης Τζόλλας, η εντεταλμένη Περιφερειακή σύμβουλος Βιομηχανίας Ιωάννα Τζακη και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας η σύσκεψη αυτή έγινε ώστε να παρθούν προληπτικά μέτρα καθώς το φαινόμενο θα διατηρηθεί μέχρι και την Πέμπτη, όπου και θα μεταβληθούν οι καιρικές συνθήκες.

Τα 7 μέτρα μείωσης του φαινομένου

Συγκεκριμένα στη σύσκεψη αποφασίστηκε να παρθούν άμεσα εφτά μέτρα τα οποία θα βοηθήσουν στην μείωση του φαινομένου:

1) Η τροχαία να φροντίσει για τη συνεχή ροή των αυτοκινήτων στις βασικές αρτηρίες του κέντρου: Εγνατία – Λαγκαδά – Τσιμισκή – Μητροπόλεως – Λεωφ. Νίκης, ώστε να μη δημιουργείται μποτιλιάρισμα.

2) Οι Δήμοι να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για το καθαρισμό-πλύσιμο των δρόμων, σε ώρες που δε θα εμποδίζεται η κυκλοφορία και να διαφυλάξουν ότι δε θα υπάρχει το φαινόμενο του διπλοπαρκαρίσματος.

3) Οι πολίτες να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις, ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες, και κατά το δυνατόν να αποφεύγεται το κέντρο της πόλης.

4) Οι Δημόσιες Υπηρεσίες οφείλουν να μειώσουν την κυκλοφορία των οχημάτων στις απολύτως απαραίτητες.

5) Οι Βιομηχανίες οφείλουν να διατηρήσουν τις εκπομπές τους στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες ημέρες και να αποφεύγονται διακοπές και εκκινήσεις μονάδων.

6) Η Διεύθυνση Προστασίας Περιβάλλοντος της Περιφέρειας να φροντίσει για τον έλεγχο της απαγόρευσης ανοιχτών εστιών καύσης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

7) Να ελεγχθεί η απαγόρευση εκκαπνισμού εστιών καύσεων (πλοία) στο Λιμένα της Θεσσαλονίκης από τον ΟΛΘ.

Σε επιφυλακή οι φορείς για την περίπτωση επανεμφάνισης του φαινομένου

Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, για την εξασθένηση του φαινομένου
Keywords
Τυχαία Θέματα