Εκβιάζουν με κατασχέσεις μισθών - συντάξεων

Τις απειλές για κατασχέσεις και αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, πρώτα και κύρια σε βάρος της μαρίδας, για τις εμφανιζόμενες οφειλές προς την Εφορία, επανέρχεται με νεότερη εγκύκλιο το υπουργείο Οικονομικών. Στο στόχαστρο μπαίνουν μισθοί, συντάξεις, ακίνητη και κινητή περιουσία, οτιδήποτε μπορεί να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον και θεωρείται άμεσα εισπράξιμο.
Με βάση τους ποσοτικούς στόχους του μνημονίου 2 και της νέας δανειακής σύμβασης, μέσα στο 2012 θα «πρέπει» να....
εισπράξουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 2 δισ.
ευρώ, που επιμερίζονται σε 1 δισ. ευρώ για καθένα εξάμηνο. Τα βαθιά αδιέξοδα της εγκληματικής πολιτικής, της διαχείρισης σε όφελος και για λογαριασμό των μονοπωλίων προκύπτουν ανάγλυφα από το γεγονός ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη συνεχίζουν να σωρεύονται, έχοντας ήδη ξεπεράσει τα 45 δισ. ευρώ, εξέλιξη που εγκυμονεί την κλιμάκωση και νέων αντιλαϊκών μέτρων.
Το υπουργείο Οικονομικών δίνει εντολές στις Εφορίες να προχωρήσουν στις παρακάτω ενέργειες:
Για μικρού ύψους οφειλές επιλέγεται η κατάσχεση στα χέρια τρίτων. Απειλούν, δηλαδή, με μέτρα όπως οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων απευθείας από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Τη διενέργεια αυτεπάγγελτων συμψηφισμών, όπως δηλαδή ανάμεσα στις οφειλές με τυχόν επιστροφές φόρων που κατάσχονται από τις Εφορίες.
Αίτηση στον εισαγγελέα για ποινική δίωξη λόγω μη καταβολής των ληξιπροθέσμων, που είναι υποχρεωτική για οφειλέτες με ποσά πάνω από 5.000 ευρώ.
Να υλοποιηθούν άμεσα οι διασταυρώσεις που αφορούν σε οφειλέτες με εισοδήματα από νοίκια, απαιτήσεις και αμοιβές από τρίτους κ.ά.
Σε περίπτωση ύπαρξης πολλών ακινήτων η παραγγελία κατάσχεσης εκδίδεται σε βάρος ακινήτου ελεύθερου βαρών (χωρίς υποθήκη).
Εντοπισμός συνυπόχρεων προσώπων.
Εμπαιγμός στους ανέργους
Η επόμενη κυβέρνηση αναλαμβάνει να μαζέψει τα βαριά αντιλαϊκά χαράτσια που εμφανίζονται στα εκκαθαριστικά σημειώματα που αποστέλλει η Εφορία και που αφορούν στα εισοδήματα του 2011. Πέρα από το φόρο εισοδήματος θα υπάρχει και το χαράτσι της λεγόμενης «αλληλεγγύης» που επιβαρύνει εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ, το οποίο επιβάλλουν σε όλους τους νεοαπολυόμενους, επίσης σε όλους τους ανέργους με εισοδήματα από κάθε πηγή πέρα από τη μισθωτή εργασία.
Οι σωρευτικές προϋποθέσεις απαλλαγής των ανέργων από το χαράτσι «αλληλεγγύης» είναι οι παρακάτω:
Να παίρνουν επίδομα ανεργίας αποκλειστικά από τον ΟΑΕΔ (κατά την 30/04/2012) ή να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο των ανέργων του ΟΑΕΔ για τουλάχιστον δώδεκα συνεχόμενους μήνες (το λιγότερο 30/04/2011), έτσι ώστε να χαρακτηρίζονται «μακροχρόνια άνεργοι».
Να μην έχουν εισοδήματα άλλης πηγής, εκτός από μισθωτές υπηρεσίες.
Εξάλλου, σύμφωνα με εγκύκλιο από το υπουργείο Οικονομικών, ο δικαιούχος εισπράττει καθυστερημένα δεδουλευμένες αποδοχές (σε έτος μεταγενέστερο από το έτος που εργάστηκε), λόγω οικονομικής αδυναμίας του εργοδότη, πτώχευσης της επιχείρησης, επίσχεσης εργασίας, τότε θα συμπληρώσει στη φορολογική του δήλωση μόνο τα ποσ
Keywords
Τυχαία Θέματα