Ελλάδα - Αργεντινή: Τα πρώτα θύματα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα ήταν 64 και κάηκαν τον Αύγουστο του 2007!

Μια σύγκριση των δύο οικονομιών και μια θέση του διαχειριστή των AegeanTimes Γιώργου Αδαλή που θα σοκάρει! «Αυτοί που προκάλεσαν την κρίση, έκαψαν την Ελλάδα το 2007» !!!

Γιώργος Αδαλής

H χρεωκοπία της Αργεντινής αποτελεί μια περίπτωση στην οποία αξίζει να σταθούμε, γιατί έχει πολλές ομοιότητες με την περίπτωση της χώρας μας αλλά κυρίως (όσο και αν φαίνεται παράξενο) γιατί έχει και.....
αρκετές διαφορές.

Η
«οικονομική δολοφονία» της Αργεντινής, σχεδιάστηκε και κατόπιν πραγματοποιήθηκε από τα ίδια σχεδόν πρόσωπα που επεξεργάστηκαν το σχέδιο αποδόμησης του Ευρώ με πολιορκητικό κριό τον αδύναμο κρίκο της Ευρωζώνης. Την Ελλάδα!

Αν κάποιος νομίζει ότι το ΔΝΤ , η Goldman Sachs και η Παγκόσμια Τράπεζα, αποτελούνται από διαφορετικά πρόσωπα κάνε λάθος!

Τα ίδια πρόσωπα που ελέγχουν το ΔΝΤ, ελέγχουν και παγκόσμιους , Αμερικανικούς και Ευρωπαϊκούς οικονομικούς θεσμικούς γίγαντες!
Απλά, με διαφορετικά κοστούμια, συνεδριάζουν σε … διαφορετικά τραπέζια!

Η Αργεντινή ως «πρόβλημα», δημιουργήθηκε από την Goldman Sachs με σκοπό να ανακτήσει το χαμένο κύρος του το ΔΝΤ.

Η «κρίση» έκανε την εμφάνισή της στη χώρα το 1998 και διήρκησε μέχρι το 2002.

Την περίοδο 2001-2002 το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Αργεντινής κατέρρευσε ως φυσικό επακόλουθο της οικονομικής ύφεσης που είχε προσχεδιαστεί από τους οικονομικούς δολοφόνους σε συνεργασία με εγχώριους συνεργάτες τους.

Η Αργεντινή βρέθηκε τελικά σε μια τεράστια πολιτική κρίση, την οποία το πολιτικό της προσωπικό αδυνατούσε να ελέγξει, με αποτέλεσμα την περίοδο αυτή το ΑΕΠ της χώρας να μειωθεί κατά 21% !!!

Η φτώχια κατέγραψε το ανώτατο ρεκόρ το έτος 2002 όταν έφτασε το 57% του πληθυσμού να διαβιεί κάτω από τα θεσπισμένα ανεκτά όρια της!
Η ανεργία ακούμπησε το 25% ήτοι ένας στους 4 ανέργους με το ποσοστό τις μικρές ηλικίες να κάνει θραύση!

Η εγκληματικότητα στη χώρα αυξήθηκε ως και 300% σε εγκλήματα κατά ζωής και πάνω από 500% στις κλοπές και διαρρήξεις!

Μετά το 1900 και ως το 1950 η Αργεντινή ήταν μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη.

Μετά το 1955 όμως οι διαρκείς εναλλαγές των κυβερνήσεων είχαν σαν αποτέλεσμα την «εναλλασσόμενη» υιοθέτηση διαφορετικών κάθε φορά οικονομικών πολιτικών, οι οποίες οδηγούσαν σε πολλές επί μέρους κρίσεις που καταπολεμούνταν συνήθως με βραχυπρόθεσμα, «σταθεροποιητικά» προγράμματα. Τα προγράμματα όμως αυτά επιδείνωναν συνεχώς την ασταθή οικονομική κατάσταση της χώρας, ενώ χαρακτηρίζονταν από μεγάλο κοινωνικό κόστος.

Η μεγάλη πολιτική αστάθεια «ξεπεράστηκε» τελικά το 1983, όταν «εκδιώχθηκε» η δικτατορία και εγκαθιδρύθηκε η Δημοκρατία. Εν τούτοις, η οικονομική αστάθεια (υψηλός πληθωρισμός, συνεχή μέτρα λιτότητας κλπ) συνέχισε να υπάρχει μέχρι το 1991, όπου η Αργεντινή αποφάσισε να συνδέσει τι νόμισμα της με το δολάριο, επιλέγοντας τη σταθερή ισοτιμία μαζί του (ουσιαστικά ήταν σαν να είχε υιοθετήσει το δολάριο, στη θέση του
Keywords
Τυχαία Θέματα