ΕΛΟΝΟΣΙΑ, ΨΩΡΑ, ΛΥΣΣΑ, ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΕΛΛΑΔΑ! ΑΙΤΙΑ; Η ΤΡΟΪΚΑ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

* Ελονοσία, λύσσα, ψωρίαση και ψώρα απειλούν τη δημόσια υγεία!
* η διακοπή της δωρεάν χορήγησης αποστειρωμένων συριγγών και η έξαρση της οικονομικής εξαθλίωσης, έχει αυξήσει κατά 52,7% τα κρούσματα του AIDS μέσα στο 2011!
*ακόμη και με προσωπικά τους έξοδα οι γιατροί καλύπτουν το κόστος για την φροντίδα των πασχόντων

Προκαλούν ανατριχίλα και φόβο όσα αποκαλύπτει ο γιατρός Μιχάλης-Άγγελος Άλμπαν

από τον Μάκη Βραχιολίδη

Η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον
μιας εθνικής καταστροφής την οποία επέβαλε η τρόικα και –φευ- νομιμοποίησε το ελληνικό Κοινοβούλιο, με την επονείδιστη ψηφοφορία της............
περασμένης Κυριακής.
Η καταστροφή αφορά όμως και στον ευαίσθητο τομέα της δημόσιας υγείας, καθώς οι σημαντικές περικοπές στις δαπάνες για την υγεία, καθιστούν τη χώρα ευάλωτη και αδύναμη να αντιμετωπίσει, όχι μόνο τις μεγάλες ανάγκες σε φάρμακα αλλά κυρίως την επέλαση ξεχασμένων ασθενειών και του AIDS που σαρώνουν ήδη τον τόπο!
Η Πατρίδα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να ξεσπάσει επιδημία ελονοσίας, ψωρίασης ή ψώρας ενώ παράλληλα το AIDS έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις ανάμεσα στον ελληνικό πληθυσμό! Δυστυχώς η Ελλάδα μεταβάλλεται σε τριτοκοσμική χώρα σε όλα τα επίπεδα.
Οι διαπιστώσεις παγώνουν το αίμα:
Το 2011, δηλώθηκαν στο Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) 57 κρούσματα ελονοσίας, από τα οποία 27 σε Έλληνες (χωρίς ιστορικό μετακίνησης σε χώρες ενδημικές για ελονοσία), και 23 κρούσματα σε αλλοδαπούς από ενδημικές χώρες (κυρίως από το Πακιστάν).
Πώς όμως μπορεί να αντιμετωπιστεί η επέλαση επιδημιών και μάλιστα ξεχασμένων ασθενειών, την ώρα που η Πολιτεία, κατ’ εντολή της τρόϊκας, έχει προβεί σε συνεχείς περικοπές και μειώσεις κονδυλίων για την υγεία;

Ο Μιχάλης-Άγγελος Άλμπαν, γιατρός του ΚΕΕΛΠΝΟ, επιστημονικός συνεργάτης, Ιατρός του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μιλώντας στον Μάκη Βραχιολίδη για το φλέγον θέμα, προέβη σε μια συγκλονιστική δήλωση:
«Δυστυχώς με τα νέα οικονομικά μέτρα και την περαιτέρω μείωση των κονδυλίων που μπορούν να διατεθούν για την υγεία, το έργο μας δυσχεραίνεται. Δεσμευόμαστε όμως ότι θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό, ακόμα και αν χρειάζεται με δικές μας δαπάνες, με χρήματα και υλικά από τη τσέπη μας έτσι ώστε να σταθούμε δίπλα σε όσους μας έχουνε ανάγκη»

Ο κ. Άλμπαν όχι μόνον αποτύπωσε την τραγική πραγματικότητα, αλλά έδωσε και χαρακτηριστικά αυτοθυσίας που διακρίνουν τους Έλληνες γιατρούς, οι οποίοι μπροστά στην εθνική καταστροφή και τα βάρβαρα μέτρα τρόϊκας-κυβέρνησης, δηλώνουν ότι θα βάλουν χρήματα από την τσέπη τους για να αντιμετωπίσουν τη σωρεία ασθενειών που σαρώνει τη χώρα.
Στα πλαίσια της «ιεραποστολικής» δράσης των γιατρών, για την προάσπιση της υγείας και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, οι Γιατροί της Ειρήνης και ο Ροταράκτ Όμιλος Αθηνών, το τριήμερο από 23/1 – 25/1 παρήχαν δωρεάν εξε
Keywords
Τυχαία Θέματα