Ένα γράμμα από τον Ελλήνα προς τον Ελληνάρα..​.

Απαντήσεις από τον πραγματικό Έλληνα στον Ελληναρά πάνω στα σχόλια της ανάρτησης: Ένα γράμμα από τον Ελλήνα προς τον Ελληνάρα..​.

Γεια σου Ελληναρά a.k.a Homo Ellinarus Cafrus Frapedius!

Φαίνεται ότι διάβασες την πρώτη επιστολή. Ξέρω ότι δεν συμφωνούμε σχεδόν σε ..........
τίποτα. Έχουμε αρκετά διαφορετικές αξίες και πεποιθήσεις. Η προηγούμενη επιστολή σε ενόχλησε. Όντως η αλήθεια πονάει ειδικά όταν απευθύνεται σε συμπεριφορές που μας ανήκουν. Την αλήθεια μπορείς να την αγνοήσεις, αλλά δεν μπορείς να αγνοήσεις τις συνέπειές της.

Αποκάλεσες
την επιστολή ισοπεδωτική. Όντως είναι ισοπεδωτική και δεν κάνει διακρίσεις. Δεν απάντησες με επιχειρήματα όμως, τις κατηγορίες και τα βέλη σου τα έριξες αριστερά και δεξιά, αλλά τον στόχο δεν τον άγγιξες καν. Δεν έκανες καμία αντιπρόταση. Ελληναρά μπορώ να σε επιβεβαιώσω με 100% σιγουριά, ότι έχεις κερδίσει. Ναι, μπορεί να έχασες κάποιες μάχες, αλλά τον πόλεμο των ιδέων και αξιών τον κέρδισες. Απλώς τώρα θα υποστείς και την κληρονομιά της “νίκης”.

Η “νίκη” σου είναι ολοκληρωτική. Οι αξίες που ενστερνίζονται, στην Ελλάδα είναι οι αξίες που εσύ και οι ομοϊδεάτες σου επέβαλαν τις τελευταίες δεκαετίες. Πολλοί που δεν συμφωνούμε με αυτές τις αξίες, πολύ απλά φύγαμε από την Ελλάδα και μεταβήκαμε σε άλλες κοινωνίες, όπου έχουν άλλες αξίες τις οποίες δεχόμαστε. Άλλοι που έμειναν νιώθουν καταπιεσμένοι να παλεύουν για αυτές τις αξίες κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που εσύ διαιωνίζεις. Ποίες είναι οι αξίες αυτές; Ελεύθερη αγορά, διαφάνεια, μικρό κράτος, μικρή φορολογία, ελευθερία στην επιχειρηματική δραστηριότητα, μη κομματικό κράτος, κράτος που λειτουργεί, κοινωνία γνώσης και άλλες (η λίστα είναι μεγάλη, αλλά κατανοείς). Στην Ελλάδα ο “φιλελευθερισμός”, καθώς και άλλες παρεμφερείς ιδέες, θεωρούνται “κακές ιδεολογίες”. Είναι πιο εύκολο να αλλάξει κάποιος σε ποιά κοινωνία μένει και εργάζεται από το να αλλάξει τις ιδέες μια κοινωνίας.

Την κοινωνία της Ελλάδος εσύ τη δημιούργησες και όχι αυτά που κατηγορείς και αποφεύγεις. Δεν σου ζητάμε να αλλάξεις. Δεν θέλεις να αλλάξεις. Αντιθέτως επιθυμείς την στασιμότητα που επέφεραν οι καρκινογενείς συμπεριφορές σου. Ακόμη και σε αυτήν την περίοδο αρνείσαι να δεχτείς τις ευθύνες σου, αλλά ψάχνεις αποδιοπομπαίους τράγους. Γιατί να αλλάξεις άλλωστε; 30 χρόνια έμαθες να κερδίζεις το δίκαιό σου γκαρίζοντας και κλείνοντας τους δρόμους. Ελληναρά οι θρίαμβοι σου είναι αντίστοιχοι του Καίσαρα. Ό,τι θέλησες το πέτυχες.

Ο θρίαμβος σου είναι μέγιστος. Κράτησες μακριά όλες τις επενδύσεις από τη χώρα. Ναι, δεν ξεπουλήθηκε η Ελλάδα στα ξένα κεφάλαια, ούτε έγινε ο Έλληνας εργαζόμενος “σκλάβος” του χρήματος για να δουλεύει για μια χούφτα ψωμί. Το “κακό” κεφάλαιο προσπέρασε την Ελλαδάρα και πήγε σε πουλημένες χώρες. Οι “κακές” εταιρείες που ξεζούμιζαν το αίμα του εργαζόμενου έφυγαν για τα καλά. Τώρα πια οι εταιρίες που θέλουν να αναπτυχθούν και κοιτάνε επενδύσεις δεν υπολογίζουν καν την Ελλάδα, σαν πιθανό αποδέκτη επενδύσεων. Ε
Keywords
Τυχαία Θέματα