Ένα θεραπευτήριο "κόσμημα" στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου

Πριν από 41 χρόνια με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη πρώην Κισάμου και Σελίνου κ. Ειρηναίου, δημιουργείται το «Αννουσάκειο Θεραπευτήριο Κισάμου» το που υλοποιεί το όραμα της δημιουργίας αρχικά, μιας στέγης γηρατειών, για γυναίκες της επαρχίας.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο πρώην Κισάμου: «Η πεποίθηση ότι η αληθινή πίστη δεν είναι μόνο ανάπαυση και.....
γαλήνη, αλλά και προσπάθεια και αγώνας, τον οδήγησε να αλλάξει το τάσιμο ενός πιστού ανθρώπου της Επαρχίας Κισάμου και να το μεταφέρει από τις χρυσές εικόνες, στη δημιουργία μιας Στέγης Γηρατειών».

Σημερινός Πρόεδρος είναι ο Σεβασμιώτατος
Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος παραλαμβάνοντας ένα σημαντικό ανθρωπιστικό έργο προσφοράς από τον προκάτοχό του κ. Ειρηναίο,συνεχίζει με την ίδια πίστη, την πορεία της διεύρυνσης και του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών.

Στόχος του είναι το Αννουσάκειο Ίδρυμα να ανταποκρίνεται στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της κοινωνίας μας.

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr» επισκέφθηκε πριν από λίγες ημέρες το «Αννουσάκειο», όπου πραγματικά θαύμασε αυτό το σύγχρονο Γηροκομείο - Θεραπευτήριο της Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου.

Σήμερα, το Αννουσάκειο αγκαλιάζει περίπου 70 αδύναμους κοινωνικά και οικονομικά ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες, που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν.

Οι φιλοξενούμενοί κατάγονται κυρίως από την Επαρχία Κισάμου και Σελίνου, αλλά και από την υπόλοιπη Κρήτη.

Τα κριτήρια, που τίθενται ως απαραίτητα, για την εισαγωγή ενός ηλικιωμένου στηρίζονται περισσότερο στο επείγον της κατάστασης, έχοντας ως πρώτο στόχο να καλυφθούν οι ανάγκες μοναχικών και αδύναμων ατόμων που δεν έχουν την δυνατότητα του «ευ ζειν».

ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Παρέχοντας ένα πολυποίκιλο έργο περίθαλψης και φροντίδας, το Αννουσάκειο Ίδρυμα έχει οργανώσει ένα ευρύ δίκτυο υπηρεσιών υγείας, που ανταποκρίνεται στις τρέχουσες κοινωνικές απαιτήσεις και ανάγκες.

Δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα της Κλειστής και Ανοιχτής Περίθαλψης, συνδυάζοντας την τεχνολογική εξέλιξη και το σύγχρονο εξοπλισμό, με σεβασμό στην προσωπικότητα και τα δικαιώματα κάθε ατόμου.

Κεντρικός άξονας της οργάνωσής του Ιδρύματος είναι η σφαιρική και αποτελεσματική αντιμετώπιση των αναγκών των εξυπηρετουμένων του, στα πλαίσια της ανθρώπινης μεταχείρισης ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας.

Στον Τομέα της Κλειστής Περίθαλψης παρέχει στον ηλικιωμένο ένα ασφαλή θεραπευτικό περιβάλλον, σε μία μικρή κοινότητα αρμονικής συμβίωσης με ανθρώπινες συνθήκες και εξατομικευμένη προσφορά φροντίδας.

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες αφορούν την ιατρική και νοσηλευτική περίθαλψη, τη συμμετοχή σε προγράμματα εργασιοθεραπείας, ψυχαγωγίας, κατασκηνώσεων, εκδρομών, καθώς και επαφών με την κοινότητα, αλλά και την φυσιοθεραπευτική και ψυχολογική υποστήριξη του ατόμου.

Για την εξυγίανση του συστήματος κλειστής περίθαλψης και τη διαμόρφωση ενός ζεστού π
Keywords
Τυχαία Θέματα