Ένας μαθητής προτείνει… ποδήλατο

Ο Δήμος Γερμασόγειας έδωσε το ok δημιουργία σταθμού ενοικίασης ποδηλάτων στο Δασούδι. Αν ο καθένας από εμάς είχε ένα ποδήλατο και το χρησιμοποιούσε τουλάχιστον για τις διακινήσεις του στο κέντρο της πόλης, τότε σίγουρα η ζωή μας θα ήταν πολύ καλύτερη.
Κάτι που βιώνουν οι κάτοικοι μεγαλουπόλεων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ολλανδία. Το παράδειγμα της ....
δικής του πατρίδας θέλησε να προβάλλει προς μίμηση στους κατοίκους της Λεμεσού,
ο Jeffrey Eduardo Klok, μαθητής στην Αμερικάνικη Ακαδημία Λεμεσού και φαίνεται ότι η προσπάθεια του αυτή θα έχει αποτέλεσμα. Ο μικρός Ολλανδός που ζει με την οικογένεια του μόνιμα στην Κύπρο, συμμετείχε τον περασμένο μήνα στον 3ο Περιβαλλοντικό Διαγωνισμό του Ροταριανού Ομίλου Λεμεσού Βερεγγάρια – Cosmopolitan, στο οποίο κέρδισε το πρώτο βραβείο με την μελέτη του «Το ποδήλατο», με την οποία ενθαρρύνει τη χρήση του ποδηλάτου μέσα στην πόλη.
Ο Jeffrey, έχοντας ήδη βιώσει την κουλτούρα της πατρίδας του, δηλαδή της ευρείας χρήσης του ποδηλάτου για τις όποιες μετακινήσεις των Ολλανδών, ζήτησε από την μητέρα του να του διευθετήσει συνάντηση με το Δήμαρχο Γερμασόγειας, της περιοχής όπου διαμένει η οικογένεια, για να του παρουσιάσει την εργασία του μέσα από την οποία εισηγείται, εκτός των άλλων, τη δημιουργία σταθμού ενοικιάσεως ποδηλάτων κατά μήκος του παραλιακού ποδηλατόδρομου που καλύπτει το Δασούδι.
Ο Δήμαρχος Γερμασόγειας, Ανδρέας Γαβριηλίδης, δέχτηκε με ενθουσιασμό την πρωτότυπη εισήγηση του μικρού Ολλανδού δίνοντας του το πράσινο φως για να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο του. Έτσι, από φέτος το καλοκαίρι ο Jeffrey Klok θα μπορεί να ενοικιάζει ποδήλατα με πολύ χαμηλό κόστος, σε τουρίστες φοιτητές και όποιον άλλο ενδιαφερόμενο. Απώτερος στόχος του, όπως ανέφερε στην «Φ», είναι να κάνει τους νέους ανθρώπους να αντιληφθούν τα οφέλη που προσφέρει το ποδήλατο και να συνηθίσουν στην ιδέα της χρησιμοποίησης του σε μόνιμη βάση.

http://podilatakias.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα