ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Ή ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗ - Μίκης Θεοδωράκης

ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΣΤΙΣ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΙΘΑ


Από δω και πέρα όμως, όποιος αποφασίσει να μείνει, σε μια μελλοντική περίπτωση ανάλογη αυτής που ζήσαμε με τα πρόσφατα γεγονότα στο Σύνταγμα, θα πρέπει να είναι παρών, οργανωμένος, πειθαρχημένος και έτοιμος να αντιμετωπίσει κουκουλοφόρους και ΜΑΤ, όπως το κάναμε στο παρελθόν, σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες και να προφυλάξει από τα
χτυπήματα τους απλούς πολίτες, που οι περισσότεροι συνήθως είναι γυναίκες και απολυμένοι εργαζόμενοι και υπάλληλοι, που......
έρχονται να διαδηλώσουν με ειρηνικό τρόπο.
Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών – Σπίθα – του Μίκη Θεοδωράκη θα πάρει μέρος στην μεγάλη διαδήλωση που θα γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου στο Σύνταγμα.

Καλούμε τα μέλη αλλά και τους φίλους της Σπίθας να έρθουν το Σάββατο 03/09/2011 στις 18:30 μπροστά από τα γραφεία μας επί της Ερμού 7.

Συντεταγμένα, και μαζί με την ομάδα περιφρούρησης, θα μεταβούμε στην πλατεία για να απαιτήσουμε τα αυτονόητα!

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!

Εκ μέρους της «Ομάδας Περιφρούρησης»
Το κείμενο αυτό γράφτηκε κατά την περίοδο που βρισκόμουν στο Βραχάτι για λόγους υγείας. Η καθυστέρηση στη δημοσιοποίησή του οφείλεται σε καθαρά τεχνικούς λόγους.
Η επιστήμη της Επανάστασης μας διδάσκει ότι τα αυθόρμητα κινήματα μαζών που εκφράζουν τη λαϊκή διαμαρτυρία, είναι αδύνατο να μετεξελιχθούν σε επαναστατική δύναμη αν λείπει η κοινή και αποδεκτή από όλους ηγετική δύναμη που θα τα μεταβάλει σε συγκεκριμένη και πειθαρχημένη δύναμη κρούσης με συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και συγκεκριμένα προγράμματα. Χωρίς αυτή τη μετεξέλιξη όσο μεγάλος κι αν είναι ο όγκος και το πάθος των αυθόρμητων αλλά σκόρπιων και δίχως εσωτερική δομή και σύνδεση διαδηλωτών, τα κινήματα αυτά αποτελούν εύκολο στόχο για την Εξουσία και τα συγκροτημένα με στρατιωτική πειθαρχία όργανά της, εφοδιασμένα με όλα τα μέσα βίας από τα γκλομπ και τα δακρυγόνα έως τα όπλα, ακόμα και τα κανόνια (όπως τα χρησιμοποίησαν στην Ινδία οι Βρετανοί κομματιάζοντας το τεράστιο πλήθος).



Το Κίνημα των Αγανακτισμένων Πολιτών το δημιούργησε από τη μια μεριά η πρωτοφανής συμπεριφορά της Κυβέρνησης με μια σειρά απεχθείς, αντεθνικές και αντιλαϊκές ενέργειες και από την άλλη η έλλειψη ουσιαστικής αντίδρασης από τις παραδοσιακές-φιλολαϊκές-προοδευτικές δυνάμεις. Δηλαδή ενώ η Κυβέρνηση χτυπούσε με δύναμη 100 μονάδων, οι δυνάμεις αυτές απαντούσαν με 10. Αυτό το κενό των 90 μονάδων ήρθαν να καλύψουν οι απλοί πολίτες, εξ ου και η σφοδρή τους αντίθεση ακόμα και με τα κόμματα της Αριστεράς, απέναντι στα οποία αισθάνθηκαν εγκαταλελειμμένοι, εάν όχι και προδομένοι.



Εμείς του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών (Κ.Α.Π.) ξεκινήσαμε έγκαιρα, πολλούς μήνες πριν το Κίνημα των Αγανακτισμένων, θέτοντας σαν κύριο μέλημα των Σπιθών την οργάνωση του λαού, με στόχο να τον ξεσηκώσουμε, για να αντισταθεί μαζικά στα μέτρα της Κυβέρνησης. Είναι αλήθεια ότι στην αρχή δηλ
Keywords
Τυχαία Θέματα