Επιχείρηση καλλωπισμού του μεσοπρόθεσμου από τον Βενιζέλο

Την αύξηση του αφορολογήτου και τη σύνδεσή του με τον αριθμό των παιδιών, ανακοίνωσε χθες αργά το βράδυ το υπουργός Οικονομικών, κ. Βενιζέλος, ξεκινώντας με τον τρόπο αυτό τον «εξωραϊσμό» του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε την...
αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων των υπαλλήλων του Δημοσίου και των ΟΤΑ από την 1η Ιουλίου και μέχρι την
εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, ώστε αυτές να συμπεριληφθούν σε αυτό. Επίσης, έκανε γνωστό ότι στα πρόσωπα που θα βαρύνονται με την εισφορά αλληλεγγύης 5% (βουλευτές, αιρετούς, μετακλητούς κλπ.) θα ενταχθούν και οι εξής: οι Πρόεδροι και οι Διοικητές και Υποδιοικητές των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, των δημοσίων επιχειρήσεων και γενικά όλων των εταιρειών και επιχειρήσεων, οι διοικήσεις των οποίων ορίζονται άμεσα ή έμμεσα από το κράτος, όπως και τα μέλη των Ανεξαρτήτων ή Ρυθμιστικών Αρχών.
Σύμφωνα με τις σχετικές αλλαγές που κατέθεσε στον εφαρμοστικό νόμο η ρύθμιση αυτή περιλαμβάνει και την μισθολογική προαγωγή του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ.

Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε και άλλες αλλαγές στο συζητούμενο νομοσχέδιο. Μεταξύ αυτών είναι:

• Η αύξηση του αφορολόγητου και κάθε ένα παιδί. 'Ετσι, το αφορολόγητο ποσό του πρώτου κλιμακίου της κλίμακας αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ εάν ο φορολογούμενος έχει ένα τέκνο, κατά 4.000 ευρώ εάν έχει δύο τέκνα, κατά 12.500 ευρώ αν έχει τρία τέκνα και για τα επιπλέον των τριών κατά 2.500 ευρώ για κάθε τέκνο.

• Η άρση του φορολογικού, τραπεζικού, χρηματιστηριακού ή επιχειρηματικού απορρήτου στις περιπτώσεις που διενεργείται προκαταρκτική εξέταση ή προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

• Η μείωση της χρηματοδότησης του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ) για το 2011 κατά 50 εκατ. ευρώ, καθώς και η αναπροσαρμογή των συντάξεων από 1.7.2011.

• Ο έλεγχος του Δημοσίου επί του Ταμείου για τις αποκρατικοποιήσεις

• Ο μη συνυπολογισμός του επιδόματος αναπήρων στην εισφορά αλληλεγγύης.

• Η προσαρμογή των αλλαγών που θεσπίζονται σχετικά με την εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης – κίνησης και στους αγρότες, δηλαδή η επιβολή του αυξημένου ειδικού φόρου κατανάλωσης και στο πετρέλαιο που χρησιμοποιούν οι αγρότες.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα