Επιπλέον, δεκαπέντε δισ. οι επιβαρύνσεις μέχρι το 2013

Εντείνονται οι πιέσεις που ασκούνται από την πλευρά της τρόικας, προκειμένου η κυβέρνησης να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς στην νομοθετική υιοθέτηση του αιτήματός της για την λήψη απόφασης που θα αφορά την πρόσθετη φορολογική και εν γένει δημοσιονομική επιβάρυνση των....
φορολογουμένων κατά 15 δισ. ευρώ στην περίοδο 2011- 2013, έχοντας ως πρώτιστο στόχο την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξεως του 1,5 5 του ΑΕΠ την επομένη χρονιά.
Έτσι, η τρόικα
ζητά άμεσα να γίνουν και επιπλέον παρεμβάσεις όπως:

1. Η επέκταση του ενιαίου μισθολογίου και στα σώματα ασφαλείας, αλλά και η εφαρμογή του στις ΔΕΚΟ, εισηγμένες και μη, όπως είχε συμφωνηθεί από τον περασμένο Ιούνιο. Μάλιστα για τις δημόσιες επιχειρήσεις, οι ελεγκτές ζητούν άμεσες νομοθετικές παρεμβάσεις για την κατάργηση επιδομάτων και υπερωριών υπαλλήλων δημοσίων επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν ενσωματωθεί σε συλλογικές συμβάσεις. Ήδη η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές πως με το πολυνομοσχέδιο οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα δουν να μειώνονται οι μηνιαίες αποδοχές τους στο επίπεδο του 60% των χρημάτων που λάμβαναν το 2009.

2. Η επέκταση του μέτρου της «εφεδρείας» σε πάνω από 30.000 υπαλλήλους, ενδεχομένως ακόμα και σε 50.000 και η απόλυση των υπαλλήλων από υπηρεσίες που συγχωνεύονται ή καταργούνται, ώστε να υπάρξει άμεση ελάφρυνση των δημοσίων δαπανών. Οι εκπρόσωποι της τριμερούς επιτροπής αναμένεται να έχουν και πάλι συναντήσεις με την ηγεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ώστε να γίνουν νέοι υπολογισμοί για τη επίδραση του μέτρου στις δαπάνες.

3. Η επανεξέταση του συστήματος δαπανών στο σύστημα υγείας, ώστε να εξοικονομηθούν περίπου 6 δισ. ευρώ έως το 2014.

4. Στα φορολογικά, το μόνο που συζητά η τρόικα με τους επιτελείς του Yπουργείου Οικονομικών είναι η πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών από το 2012, μέσω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

5. Στα εργασιακά –εκτός από την απελευθέρωση των επιχειρησιακών συμβάσεων– η τρόικα ζητά με όλο και περισσότερη επιμονή την κατάργηση των κατώτερων μισθών που ορίζει η ΣΣΕ, με στόχο την κινητικότητα των εργαζομένων και την αύξηση της απασχόλησης.

6. Στις αποκρατικοποιήσεις αναμένει δεσμεύσεις για την αξιοποίηση 2.000 ακινήτων μέχρι και το 2014, με στόχο έσοδα ύψους 24 δισ. ευρώ.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα