Επίσκεψη του Πρίγκηπα Γάζη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πραγματοποίησε την Τετάρτη της Διακαινησίμου, ο υψηλότατος πρίγκηπας της Ιορδανίας, εμίρης Γάζη.

Τον υψηλότατο συνόδευαν κλιμάκια υψηλοβάθμων αξιωματούχων της βασιλικής αυλής καί της ....
κυβερνήσεως, καί ομάδα της ασφάλειας του Ισραήλ.

Να αναφερθεί ότι παρόντες ήταν καί αξιωματούχοι της Παλαιστινιακής Αρχής.

Τον υψηλό επισκέπτη υποδέχθηκε ο Μακαριώτατος κ.κ. Θεόφιλος μετά των αρχιερέων καί των λοιπών αδελφών της Αγιοταφικής αδελφότητος στο Κεντρικό Μοναστήρι, όπου καί εδεξιώθησαν
τον υψηλότατο Πρίγκηπα Γάζη καί την συνοδεία του στην αίθουσα του Θρόνου.

Εκεί ο εμίρης Γάζη, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Μακαριώτατο καί αρχιερείς του Θρόνου των Ιεροσολύμων.

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι εισερχομενος ο πρίγκηπας στην αίθουσα του Θρόνου θάυμασε ότι σε αυτήν υπάρχει αναρτημένη γιά δεκαετίες η φωτογραφία του θείου του, του μακαριστού Βασιλέα Χουσεΐν Ιμπν Ταλλάλ.

Εν συνεχεια ο πρίγκηπας περιηγήθηκε τους χώρους του Κεντρικού Μοναστηρίου.

Κατόπιν, ο πρίγκηπας καί η συνοδεία του, συνοδευόμενος υπό του Μακαριωτάτου καί διαφόρων αγιοταφιτών, κατήλθαν στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως διά της εσωτερικής κλίμακος του αγίου Ιακώβου.

Τον Μακαριώτατο καί τον υψηλότατο υποδέχθηκε στην είσοδο του Ναού ο Παρασκευοφύλακας Αρχιμανδρίτης Ισίδωρος μετά των Ναϊτών πατέρων.

Εν συνεχεία ο Μακαριώτατος ξενάγησε τον πρίγκηπα Γάζη εντός του Ναού, προσκυνώντας την αγία Αποκαθήλωση, τον Πανάγιο Τάφο καί τον Φρικτό Γολγοθά.

Τέλος, ο Αρχιμανδρίτης Ισιδώρος εδεξιώθη τον Μακαριώτατο καί τον πρίγκηπα Γάζη μετά των συνοδειών τους στο γραφείον της Σκαευοφυλακίας.

http://www.romfea.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα