Επιστολή Μίκη στην Φινλανδία για τις εγγυήσεις που ζητά στο χρέος

Επιστολή αντίδρασης για την στάση του Ελσίνκι στην απαίτηση να δώσει εγγυήσεις η Ελλάδα στην Φινλανδία, από έναν παλαιό φίλο των σκανδιναυικών χωρών, τον διάσημο μουσικοσυνθέτη Μ. Θεοδωράκη, έφτανε στα χέρια της πιστής φίλης της Ελλάδας και του ίδιου, φινλανδής τραγουδίστριας Άρια Σαϊγιονμάα.
«Σε παρακαλώ να.....
διαβιβάσεις στην συμπαθέστατη συμπατριώτισσά σου υπουργό Οικονομικών, ότι κάνει μεγάλο λάθος να πιστεύει ότι εμείς οι Έλληνες
θα δεχθούμε ποτέ να δοθούν οι εγγυήσεις που ζητάει από τη σημερινή κυβέρνηση της Ελλάδας, προκειμένου να μας δώσει η χώρα σας κάποιο δάνειο», της γράφει ο κ. Θεοδωράκης, «κυρίως εάν οι εγγυήσεις αυτές αφορούν ένα τμήμα του εθνικού μας πλούτου».

Η κυρία Άρια Σαϊγιονμάα (Arja Saijonmaa) θεωρείται μια από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες της Σκανδιναβίας και έχει πουλήσει πάνω από δύο εκατομμύρια άλμπουμ. Έχει επίσης πρωταγωνιστήσει σε ταινίες και μιούζικαλ, ενώ είναι η «σκανδιναβική φωνή» του κ. Θεοδωράκη, καθώς αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες των τραγουδιών του εκτός Ελλάδας. Είναι η τραγουδίστρια που τον έκανε γνωστό σε όλες τις σκανδιναβικές χώρες: Φινλανδία, Σουηδία, Νορβηγία και Δανία και ερμήνευσε τα τραγούδια του στα φινλανδικά, σουηδικά, νορβηγικά, γερμανικά, ισπανικά, αγγλικά και ελληνικά. .

Όλα ξεκίνησαν από το Φοιτητικό Θέατρο του Ελσίνκι, όταν βρέθηκε εκεί μετά την απελευθέρωσή του από το χουντικό καθεστώς ο κ. Θεοδωράκης, για να ανακαλύψει την διάσημη φινλανδή τραγουδίστρια και να την πάρει μαζί του στην παγκόσμια περιοδεία του όπου «Εσύ που έζησες μαζί μας την εποχή που παλεύαμε ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία, γνωρίζεις καλλίτερα από κάθε άλλον την αγάπη μας για την πατρίδα μας και τη θέλησή μας να την υπερασπίσουμε με κάθε θυσία. Τότε οι δικτάτορες μας είχαν κλέψει την ελευθερία μας. Τώρα οι ΄΄φίλοι΄΄ μας εκμεταλλευόμενοι την ατυχία μας, ζητούν να τους πουλήσουμε για μια χούφτα ευρώ το σώμα της πατρίδας μας: την εθνική μας ακεραιτότητα», αναφέρει στην επιστολή του ο Έλληνας μουσικοσυνθέτης δηλώνοντας ότι «αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ». «Και όποιος τολμήσει να προσπαθήσει να μας εξαγοράσει, όχι μόνο θα χάσει αλλά και θα γίνει παντοτινός εχθρός μας», αναφέρει, προσθέτοντας: «Και πες της ακόμα, ότι η Κυβέρνηση με την οποία αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται, δεν έχει τη στήριξη ούτε του 20% του ελληνικού λαού και ότι σύντομα η μεγάλη πλειοψηφία του Λαού μας θα ακυρώσει δυναμικά όλες αυτές τις άθλιες συναλλαγές». «Με αγάπη για σένα και τον Λαό της Φινλανδίας, σε χαιρετώ, Μίκης Θεοδωράκης», καταλήγει η επιστολή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα