Επιστολή Ντόρας στον Παπαδήμο για PSI και δανειακή σύμβαση

Με επιμονή η Δημοκρατική Συμμαχία εξακολουθεί να ζητά τη συμμετοχή και της ΕΚΤ στο PSI.
H Ντόρα Μπακογιάννη κατέθεσε και επίκαιρη
ερώτηση στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για την πορεία της διαπραγμάτευσης για την ανταλλαγή ομολόγων και για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ θίγει όμως και το....
θέμα των πρωτοβουλιών που πρέπει να ληφθούν για την αποφόρτιση της κοινωνικής έντασης ρωτώντας αν προτίθεται η κυβέρνηση και πότε να πάρει μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση.

Στην ουσία η κα Μπακογιάννη λίγες μόνο ημέρες μετά την δημοσιοποίηση συγκεκριμένων θέσεων της Δημοκρατικής Συμμαχίας για τη δύσκολη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, επιχειρεί τώρα να πιέσει και με αυτή την ερώτηση την κυβέρνηση Παπαδήμου και τα κόμματα που μετέχουν σ’ αυτή να καταλήξουν σε προτάσεις που θα κατατεθούν στην διαπραγμάτευση.

Εξάλλου σε δημόσιες δηλώσεις της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας τάχθηκε κατηγορηματικά κατά του χαρατσιού της ΔΕΗ.
«Είναι εγκληματική η αντίληψη η οποία λέει ότι σε μία στιγμή τέτοιας μεγάλης οικονομικής κρίσης, ένα νοικοκυριό μπορεί να τιναχθεί στον αέρα γιατί θα του κοπεί το ρεύμα. Οφείλουμε αν βρούμε τους μεγάλους φοροφυγάδες και όχι να χτυπάμε αλύπητα τα μικρά νοικοκυριά», σημείωσε.

Παράλληλα ο ευρωβουλευτής και υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας της ΔΗ.ΣΥ Θ. Σκυλακάκης επανέφερε το θέμα της συμμετοχής της ΕΚΤ στη διαδικασία ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων χωρίς να κερδοσκοπήσει.

«Η κυβέρνηση πρέπει να θέσει το συγκεκριμένο θέμα, όπως έχει προτείνει η Δημοκρατική Συμμαχία, το οποίο έχει λογική και αποτελεί θεμιτό αίτημα, ιδίως με δεδομένο ότι η Ελλάδα έχει ήδη θεωρηθεί διαφορετική περίπτωση από τις υπόλοιπες χώρες των οποίων τα ομόλογα έχει αγοράσει η ΕΚΤ», δήλωσε ο κ. Σκυλακάκης.

Επιπλέον ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δημήτρης Ζαφειριάδης εξέφρασε την διαφωνία του με το ενδεχόμενο μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα δηλώνοντας ότι το πρόβλημα είναι το μη μισθολογικό κόστος και τα αντικίνητρα στην επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα.

http://briefingnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα