Επιστροφή στη φύση;

Κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες των καιρών που μας καλούν σε μια ατομική γεμάτη φόβο και πολλή μοναξιά προσπάθεια για επιβίωση σε ένα περιβάλλον-οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό- που όλο καταρρέει, κάθε μέρα ξεπηδούν ιδέες και προτάσεις εναλλακτικής ζωής.

Η «Οικοκοινότητα Κύτταρο Νέας Γης» είναι..
μια από αυτές τις προτάσεις που αξίζει κανείς να δει και να διερευνήσει. Μια ομάδα ανθρώπων μας προσκαλεί να μοιραστούμε και γιατί όχι να υλοποιήσουμε το όνειρο μιας αλληλέγγυας κοινωνίας χωρίς αδικίες, ανισότητες
και ιεραρχική εξουσία. Με γνώμονα την πίστη στην ανθρώπινη αξία και με εργαλείο το σεβασμό στην αφθονία της φύσης μας παροτρύνουν να αφήσουμε πίσω τον πεπαλαιωμένο και πια αναποτελεσματικό τρόπο ζωής μας, να έρθουμε σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον κι έτσι να προσεγγίσουμε μέσα από την ομαδική δουλειά τον εαυτό μας.
Συνοπτικά, η πρόταση αφορά στη δημιουργία ενός οικολογικού «χωριού» σε έναν τόπο ορεινό, με πληθυσμό από 12 έως 50 κατοίκους, όπου με απόλυτο σεβασμό στη διαφορετικότητα του καθένα οι άνθρωποι θα μπορούν να δουλεύουν ομαδικά, να ανταλλάσσουν συναισθήματα, απόψεις και υπηρεσίες με στόχο την αρμονική συνύπαρξη, την απεξάρτηση από το σύγχρονο σύστημα αξιών και την αυτονομία.

Στο site kyttaronewearth.webs.com μπορεί ο καθένας αφενός να βρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιδέα, τον τρόπο υλοποίησης και τις δυνατότητες συμμετοχής και αφετέρου να προτείνει και να συνδιαμορφώσει την εξέλιξη του εγχειρήματος.
Όλοι μας, άλλος πιο γρήγορα άλλος πιο αργά, συνειδητοποιούμε μέρα με την ημέρα ότι υπάρχει ελπίδα και διέξοδος , αλλά σίγουρα δεν βρίσκεται στον τρόπο που σκεφτόμασταν και ζούσαμε ως σήμερα. Άραγε είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε;
Σίγουρα, αξίζει να δοκιμάσουμε!!!
lifeedite.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα