ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Αυτό και αν είναι είδηση! Επιτέλους. Φαίνεται ότι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος, όχι μόνον αντελήφθη τη σημασία της σύστασης Ιεράς Μονής στην επαρχία του (Νέα Αγγλία), αλλά και εργάστηκε αποτελεσματικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο π. Ιάκωβος Σιμωνοπετρίτης αναζητά ήδη κατάλληλο μέρος για να κτίσει μοναστήρι στη Νέα Αγγλία. Η πρόθεση είναι να....
συσταθεί καταρχήν ανδρώα Μονή και στη συνέχεια - αν το ευλογήσει ο Θεός - και γυναικεία.

Είναι αδιανόητο
να υπάρχει Μητρόπολη στην οποία να μην υπάρχουν μοναστήρια - και μάλιστα πολλά μοναστήρια - ανδρώα και γυναικεία.

Μας χαροποιεί αφάνταστα διότι ο πυρήνας της αδελφότητας, που θα συστήσει την Ιερά Μονή στη Νέα Αγγλία, προέρχεται απο την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, μια παραδοσιακή Μονή με πολλούς αγωνιστές πατέρες που αγωνίζονται τον καλό αγώνα της πίστεως.

Είναι βέβαιο ότι οι καλοί πατέρες που θα επανδρώσουν τη νέα μονή που θα συσταθεί, θα μεταφέρουν στην ευρύτερη περιοχή της Βοστώνης, που περιλαμβάνει τόσο πολύ Ελληνισμό, το παραδοσιακό ασκητικό Αγιορειτικό πνεύμα, που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη η Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Συγχαίρουμε θερμά το Σεβασμιότατο Βοστώνης και τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Ελισσαίο για την πρωτοβουλία και ελπίζουμε σύντομα να μας αξιώσει ο Θεός να προσκυνήσουμε στη Ιερά Μονή που θα συσταθεί.

Μακάρι η Εκκλησία της Αμερικής να γεμίσει μοναστήρια από άκρο σε άκρο για να δοξάζεται το όνομα του Αγίου Θεού και να κατηχείται ορθόδοξα το ποίμνιο της Εκκλησίας.

panayiotistelevantos.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Αναζητήσεις
μοναστηρι βοστώνη ,
Τυχαία Θέματα