Επίθεση ΝΔ εναντίον Παπανδρέου-Βενιζέλου

Με μία σκληρή ανακοίνωση εναντίον του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών κ. Βαγγέλη Βενιζέλου απάντησε η ΝΔ στις χθεσινές αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου.

Η ΝΔ στρέφεται κατά του πρωθυπουργού αναφέροντας ότι “απλώς προεδρεύει” ενώ ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της.....
κυβέρνησης “μέσα σε λίγες ημέρες έκανε δεύτερο «πρωθυπουργικό» διάγγελμα”. Καταλογίζει στον κ. Βενιζέλο ότι “έλεγε ψέματα” όταν διαβεβαίωνε τον Ελληνικό λαό πως οι διαπραγματεύσεις με την Τρόϊκα «δεν διακόπηκαν» και ότι η ξαφνική αναχώρησή της από την Αθήνα ήταν δήθεν «προγραμματισμένη» και προσθέτει ότι χθες, επιβεβαιώθηκε ότι η αναχώρηση εκείνη ήταν «σαφής προειδοποίηση» προς την κυβέρνηση να αφήσει τα επικοινωνιακά τεχνάσματα...

Υποστηρίζει ότι οι χθεσινές δηλώσεις Βενιζέλου, αποτελούν μιαν ακόμα θλιβερή επικοινωνιακή διαχείριση αφού ανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει εσπευσμένα σε εκείνα που, έως χθες, φαινόταν σαν να θέλει να αποφύγει, ενώ προηγουμένως είχε υπογράψει!

Η ΝΔ ρωτά γιατί αν είναι σωστά τα μέτρα που εξήγγειλε τα απέφευγε ως σήμερα και αν ήταν λάθος, γιατί χθες τα εξήγγειλε, υποσχόμενη μάλιστα ταχύτερους ρυθμούς απ’ ό,τι είχε αρχικά δεσμευτεί; Ρωτά ακόμη γιατί τα προσυπέγραψε, αν είχε πρόβλημ και γιατί δεν τα έκανε προηγουμένως, αν δεν είχε πρόβλημα;

Η αξιωματική αντιπολίτευση επικαλείται το άρθρο του αδελφού του πρωθυπουργού το οποίο εξηγεί “γιατί αυτή η πολιτική δεν οδηγεί πουθενά”.

Συνεχίζοντας την επίθεση ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρει ότι η κυβέρνηση “αντί να διαπραγματευθεί με τους εταίρους μας, για αλλαγή μιας αποτυχημένης συνταγής, προσπαθεί να ξεγελάσει τον Ελληνικό λαό και μεταθέτει ουσιαστικά το κόστος της αποτυχίας της, και πάλι, στις πλάτες των πολιτών”. Όσο για την ουσία των εξαγγελιών δηλώνει ότι η ΝΔ θα περιμένει τις συγκεκριμένες αποφάσεις της κυβέρνησης για να τοποθετηθεί αναλυτικά στις αποκρατικοποιήσεις και την αναδιάρθρωση φορέων του Δημοσίου, στην εργασιακή εφεδρεία, στο ενιαίο μισθολόγιο, στην πλήρη απελευθέρωση επαγγελμάτων.

Υπενθυμίζει τέλος ότι η ΝΔ δεν συνδύαζε το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας με απολύσεις, για λόγους, που με σαφήνεια έχει αναπτύξει ενώ στο θέμα της απελευθέρωσης των ταξί η Νέα Δημοκρατία επιμένει στη θέσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων, σε μια λύση δηλαδή, που –όπως πρόσφατα αποκάλυψε και ο πρώην αρμόδιος υπουργός κ. Ρέππας– η Τρόικα ήταν απολύτως σύμφωνη.

http://www.protothema.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα