Επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση για το ΕΣΠΑ

Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική, με αφορμή το ΕΣΠΑ, εξαπέλυσε η ΝΔ, ενώ χαρακτήρισε «απαράδεκτα τα περί τανκς και στρατιωτικής πειθαρχίας των δύο αντιπροέδρων της κυβέρνησης».

Στο θέμα του ΕΣΠΑ ο κ. Μιχελάκης υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση έρχεται στα λόγια μας» και ότι υιοθετεί με 18 μήνες καθυστέρηση και....
ενώ έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, την πρόταση που είχε καταθέσει ο κ. Αντώνης Σαμαράς τον Φεβρουάριο του 2010.

«Αυτό που συμφωνήθηκε με
την Κομισιόν είναι ένα από τα 23 μέτρα-ανάσες, που είχε καταθέσει, στις 18 Φεβρουαρίου 2010, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαράς. Μέτρο, που μαζί με τις υπόλοιπες προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση λοιδορούσε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.

Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, από τότε μέχρι σήμερα, χάθηκε πολύτιμος χρόνος, με δυσμενείς συνέπειες στην πραγματική οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση, αλλά και στην προώθηση των μεγάλων έργων, όπως οι πέντε μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι. Χρειάστηκαν 18 μήνες για να καταλάβουν και να δεχτούν αυτά που έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς από το Φεβρουάριο του 2010. Είναι και αυτό, άλλη μια απόδειξη ότι η κυβέρνηση, ούτε προτάσεις εξόδου από την κρίση έχει, ούτε διαπραγματεύεται».

Πρόσθεσε ότι χρειάστηκε πρώτα να την υιοθετήσει η Ευρώπη και μετά να ακολουθήσει η κυβέρνηση.

Συνεχίζοντας, ο κ. Μιχελάκης επιτέθηκε στον υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, λέγοντας ότι «αντί να θριαμβολογεί, έχει υποχρέωση να εξηγήσει γιατί η καθυστέρηση των 18 μηνών» και του καταλόγισε ότι «ο ισχυρισμός του για όφελος 14 δισ. ευρώ, αποτελεί απόπειρα μιας ακόμη κακόγουστης αλχημείας, αφού η κοινοτική συνδρομή στο ΕΣΠΑ παραμένει η ίδια».

Υποστήριξε ότι η Ελλάδα από την 5η θέση, που βρισκόταν το Σεπτέμβρη του 2009, σε ό,τι αφορά την απορρόφηση κοινοτικών πόρων, κατέληξε σήμερα στην 20ή θέση, μεταξύ των 27 χωρών-μελών της ΕΕ και κατέληξε λέγοντας ότι «η εμμονή της κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να διαστρεβλώνει την αλήθεια και να παραποιεί την πραγματικότητα, πληρώνεται πολύ ακριβά από την οικονομία και ολόκληρη την κοινωνία».

http://www.protothema.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα