Επίθεση στην Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου από τους Psyhax0rz

Hackers με την επωνυμία «Psyhax0rz» αλλοίωσαν τμήμα της ιστοσελίδας της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου. Σύμφωνα με ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλαν πριν από λίγο προς το SecNews οι εισβολείς, κατόρθωσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στον ιστοχώρο της ΚΕΔ και να αναρτήσουν φωτογραφιά σε εσωτερικό σύνδεσμο που δεν είναι ορατός στο ευρύ κοινό που επισκέπτεται την ιστοσελίδα. Η Κτηματική Εταιρεία του.....
Δημοσίου (ΚΕΔ) ιδρύθηκε το 1979 ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Είναι ανώνυμη εταιρεία με μία μετοχή και μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο. Εποπτεύεται από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ενώ στόχος της εταιρείας είναι η Διοίκηση και Διαχείριση των Ακινήτων του Δημοσίου. Οι hackers στο μήνυμα τους

αναφέρουν σύνδεσμο σε εσωτερική σελίδα [δείτε εδώ] όπου έχουν αναρτήσει την παρακάτω περιπαικτική με δόση ειρωνίας φωτογραφία ενημερώνοντας ότι «Δεν έχεις πουθενά να κρυφτείς. Θα σε βρούμε παντού. Ευχαριστούμε για την παιδική χαρά».

Επιπλέον σε αναρτημένο σύνδεσμο στο pastie.org [εδώ] υποδηλώνουν ότι διαθέτουν τμήμα του αρχείου php.ini της ιστοσελίδας όπως φαίνεται παρακάτω :

Δεν είναι σαφές αν η επίθεση στην Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου σχετίζεται με την επίθεση προς την Κτηματολόγιο Α.Ε. που δημοσιεύσαμε πριν από λίγο, ώστε να δικαιολογηθεί η χρονική σύμπτωση. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η ιστοσελίδα της Κτηματικής Εταιρείας είναι virtual hosted στις υποδομές γνωστού τηλεπικοινωνιακού παρόχου [OTE] και ΟΧΙ σε υποδομές της ΚΕΔ.

Συνεπώς η συγκεκριμένη επίθεση ΠΙΘΑΝΟΝ θέτει σε κίνδυνο πλήθος συνδρομητών, εάν οι hackers κατόρθωσαν να παραβιάσουν μέσω της ιστοσελίδας της ΚΕΔ το σύνολο των ιστοσελίδων που εξυπηρετούνται από τον συγκεκριμένο εξυπηρετητή (server).

http://www.secnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα