Επιτυχές Πέρας 9ης Τακτικής Ορεινής Εκπαίδευσης Πατριωτικής Πολιτοφυλακής

Άλλη μια Εκπαίδευση έλαβε αίσιο πέρας.

Η αλήθεια είναι πως την προηγούμενη Κυριακή 20/11 είχε τεθεί τόσο ψηλά ο πήχης, που είχε δημιουργηθεί ένα κάποιο άγχος στην Διοίκηση για το όχι μόνον πως θα διατηρούνταν αυτό (δεν ήταν επ’ ουδενί αποδεκτό ένα κατώτερο επίπεδο εκπαίδευσης) αλλά και για το πώς θα ξεπερνιώνταν, θέτοντας ακόμη ανώτερα στάνταρντς...

Κι όμως πέτυχε. Παρ’ όλες τις τεχνικές δυσκολίες. Παρ’ όλο το διαρκές τσουχτερό κρύο επί 5 ολόκληρες ώρες στα....
1000 μέτρα υψόμετρο.

Οι εκπαιδευτές ξεπέρασαν για μιαν ακόμη φορά τον εαυτό τους. Το ίδιο και οι εκπαιδευόμενοι. Όλοι.

Από την 10η πρωϊνή μέχρι 3η μεσημβρινή, η εκπαίδευση δεν σταμάτησε λεπτό.

Και όχι μόνον.

Η περιπλοκότητα και η ποικιλία κατόρθωσαν να κυριαρχήσουν.

Ο δείκτης δυσκολίας από την αρχή έβαλε το στίγμα του.

Ένα μικρό μόνον δείγμα:

Κάθοδος από βραχώδη πλαγιά 20 μ. όχι και αμελητέας κλίσης (περίπου 65ο), τροχάδην για εκατό μέτρα σε ανοδική ανώμαλη επιφάνεια 45ο, 15 μέτρα ελιγμοί ανάμεσα από δύσκολο πλέγμα ξύλινων εμποδίων (κλαδιά – στους 22 εκπαιδευόμενους μόνον 2 πτώσεις), κάμψεις και κοιλιακοί, έρπειν κάτω από πλέγμα, δοκός ισορροπίας, σκάλες, κάθετη κάθοδος 2,5 μ (προβλέπεται αύξηση ύψους για πιο «απαιτητικά μελλοντικά τμήματα») με σκοινί, καθοδική τροχάδην 45ο σε ανώμαλο 100 μ. και τελείωμα με ανάβαση της βραχώδους πλαγιάς, τα τελευταία δε 8μ. με τη βοήθεια σκοινιού.

Ολο το πακέτο με χρονομέτρηση.

22 εκπαιδευόμενοι, περισσότεροι από τους μισούς με χρόνο 2.50΄΄ και κάτω.

Καλύτερος χρόνος 2.18.

Θεωρία και επίδειξη κατάληψης εχθρικού κτιριακού στοιχείου από τους 4 εκπαιδευτές με απώτερο Αντικειμενικό Σκοπό την σταδιακή προετοιμασία της Μονάδας να εμπεδώσει την διαδικασία ώστε σταδιακά τις επόμενες φορές να εκπαιδευτεί – θεωρητικώς και εμπράκτως - σε «Σενάρια Εκκαθάρισης κτιρίου».

Ακολούθησε οπλομαχία πεζικού με λόγχη (αντί όπλου) καθώς και τεχνικές ξιφολόγχης και εγχειριδίων (χρήση ξύλινων μαχαιριών) όπου διδάχτηκαν τεχνικές στη θεωρία που συνοδεύτηκαν από αντίστοιχη πρακτική εξάσκηση.

Δόθηκε επίσης σύντομο μίνι – σεμινάριο περί Βασικών Αρχών Πολιτοφυλακής και Επιβίωσης σε αστικό και υπαίθριο περιβάλλον από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Γεωπολιτικών Ερευνών και Στέλεχος του Επιτελείου κο Παντελή Ρίτσο.

Στα πλαίσια της θεωρητικής ενημέρωσης έγινε σαφές προς όλους τους εκπαιδευόμενους ότι ως μέλη της ανωτέρω Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρείας οι εκπαιδευτικές μας δραστηριότητες είναι σύννομες τελώντας κάτω από την Κάλυψη του καταστατικού της που προβλέπει και επιτρέπει την διεξαγωγή ανάλογων δραστηριοτήτων.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν για μια ακόμη φορά στις γυναίκες εκπαιδευόμενες της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής που υπερέβησαν εαυτό και έβγαλαν άνετα εις πέρας όλο το πρόγραμμα εκπαίδευσης αποδεικνύοντας στην πράξη ότι οι Ελληνίδες μπορούν και οφείλουν να είναι ισότιμες πολεμίστριες
Keywords
Τυχαία Θέματα