Έρευνα για τη συνεργασία της CIA με την αστυνομία

Τις σχέσεις της με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, οι οποίες σύμφωνα με επικριτές της υπηρεσίας ισοδυναμούν με «κατασκοπεία στο εσωτερικό της χώρας» και παραβιάζουν τις πολιτικές ελευθερίες, ερευνά ο διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών (Director of National Intelligence, DNI) των ΗΠΑ, Τζέιμς Κλάπερ.

Οργάνωση προάσπισης των πολιτικών ελευθεριών των μουσουλμάνων στις....
ΗΠΑ κάλεσε να υπάρξει ομοσπονδιακή έρευνα μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι η
CIA βοηθά την αστυνομία να συγκεντρώνει πληροφορίες από τεμένη και μειονοτικές συνοικίες.

Ένας αναλυτής της CIA είναι ενσωματωμένος στην αστυνομία της Νέας Υόρκης αλλά κανείς από τους πράκτορες της υπηρεσίας δεν είναι «έξω στο δρόμο συγκεντρώνοντας» πληροφορίες, είπε ο Κλάπερ καταθέτοντας στο Κογκρέσο χθες.

«Η προσωπική μου άποψη είναι πως δεν δίνει καλή εντύπωση το να έχουμε τη CIA να αναμιγνύεται στις δραστηριότητες οποιασδήποτε αστυνομίας σε επίπεδο πόλης», ανέφερε ο Κλάπερ, προσθέτοντας ότι η έρευνα που θα διεξάγει πρόκειται να «εξετάσει συγκεκριμένα τη σκοπιμότητα αυτού» του γεγονότος.

Ένα από τα καθήκοντα του συμβούλου της CIA που είναι ενσωματωμένος στην αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης είναι να διασφαλίζει την κοινοποίηση των πληροφοριών που συλλέγονται, δήλωσε ο νέος διευθυντής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας.

«Είμαστε πολύ ευαίσθητοι όσον αφορά την τήρηση του νόμου, την προστασία των πολιτικών ελευθεριών και της ιδιωτικότητας», ανέφερε ο Πετρέους.

«Την καλωσορίζουμε», δήλωσε από την πλευρά του ο Πολ Μπράουν, υπαρχηγός της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης της Νέας Υόρκης (NYPD), αναφερόμενος στην έρευνα της CIA.


http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα