Έρευνα για το Επίμαχο "CDS" προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και το Ευρωκοινοβούλιο

Αίτημα εστάλη προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, καθώς και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τις καταγγελίες του βουλευτή Πάνου Καμμένου για το ελληνικό ασφάλιστρο κινδύνου (CDS) που πώλησε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε Αμερικανική Εταιρεία.

Σχετικές καταγγελίες με αυτές του Έλληνα βουλευτή διατυπώθηκαν και στην....
άλλη άκρη του Ατλαντικού από τον Οικονομολόγο-δημοσιογράφο MAX KEISER σε τηλεοπτική εκπομπή, με βαρύτατες κατηγορίες κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Το αίτημα εστάλη στις 6 Ιουλίου από την Ελλάδα προς, την πλέον αρμόδια αμερικανική αρχή να διερευνήσει τις καταγγελίες, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ προκειμένου να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά. Σκοπός του αιτήματος αυτού, δεν είναι κυρίως η απόδειξη των καταγγελιών, όσο η προστασία του Θεσμού της Πρωθυπουργίας της Χώρας σε δύσκολες στιγμές για την πατρίδα.

Σύντομα αναμένονται εξελίξεις στο θέμα αυτό και θα σας κρατούμε ενήμερους. Ολόκληρο το αίτημα έχει ώς εξής:

"ΠΡΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ
ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ
ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

.........., 6/6/2011

ΘΕΜΑ: «Η Διερεύνηση καταγγελιών σχετικά με Ασφάλιστρο Κινδύνου (CDS)» .

Αίτημα: Σχετικά η διενέργεια έρευνας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για συγκεκριμένο Ασφάλιστρο Κινδύνου – CDS το οποίο κατέχει η Αμερικανική Εταιρία “Informed Judgement Partners” .

Αξιότιμοι Κύριοι,

ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Ο Έλληνας Βουλευτής κ. Παναγιώτης Καμμένος (ΝΔ) στα μέσα Μαΐου 2011 προχώρησε δημοσίως σε επώνυμες καταγγελίες για ένα Ασφάλιστρο Κινδύνου, Αγγλιστί “CDS”, το οποίο μέχρι το μήνα Δεκέμβριο 2009 κατείχε η Ελληνική Τράπεζα «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου. Το συγκεκριμένο ασφάλιστρο κινδύνου (cds) τη δεδομένη χρονική περίοδο (Δεκέμβριος 2009) είχε τρέχουσα αξία 1,2 δις δολάρια ΗΠΑ. Ο Έλληνας Βουλευτής κατηγορεί την Ελληνική Τράπεζα (ΤΤ) ότι πούλησε το συγκεκριμένο ασφάλιστρο κινδύνου στην Αμερικανική Εταιρία “Informed Judgement Partners” έναντι ποσού 1,2 δις δολάρια ΗΠΑ, στη χειρότερη χρονική στιγμή για τη Χώρα (Ελλάδα) και υπό το φως της Αλήθειας ότι η Ελληνική Κυβέρνηση και οι Εθνικές Τράπεζες γνώριζαν ήδη από τον Ιούνιο του έτους 2009 την πραγματική οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Σημειωτέον, το ΔΝΤ (IMF) είχε συνεδριάσει τον Ιούνιο του έτους 2009 με θέμα του την παροχή «οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα», πράγμα που γνώριζαν από τότε όλοι οι πολιτικοί της Χώρας.
Ο Έλληνας Βουλευτής κατηγόρησε, επίσης, τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου ως «Broker» των Διεθνών κερδοσκόπων καταγγέλλοντας ότι η Αμερικανική Εταιρία “Informed Judgement Partners” έχει άμεση ή έμμεση σχέση με τον ίδιο και μέλη της οικογενείας του. Στην Αμερικανική Εταιρία “Informed Judgement Partners” φέρονται να συμμετέχουν, βάσει της επίσημης ιστοσελίδας της στο Διαδίκτυο, ο κ. Θεόδωρος Μάργελος και η κ. Μιράντα Ξαφά, μεταξύ άλλων. Ο
Keywords
Τυχαία Θέματα