Έρογλου: ζητεί "ειλικρίνεια" από τους ε/κ στην τριμερή

Ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου κάλεσε την ε/κ πλευρά να είναι ''ειλικρινής'' στη Νέα Υόρκη, επικρίνοντάς την ότι δήθεν προσπαθεί να καθυστερήσει τη λύση του Κυπριακού για το 2013 την ίδια ώρα που η τ/κ πλευρά εργάζεται για συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα που θα ικανοποιεί τον τ/κ ''λαό'' και την Αγκυρα.

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης κατά τη μετάβασή του στη Νέα
Υόρκη, ο κ. Ερογλου είπε ότι έχει γίνει καλή προετοιμασία για την...
συνάντηση και ότι μεταβαίνει με στρατηγική για το τι μπορεί να κάνει η τουρκική πλευρά για τη λύση και για τα βήματα που πρέπει να γίνουν προς επίτευξη αυτού του σκοπού.

Σημείωσε ότι η στρατηγική αυτή θα λαμβάνει υπόψη και θα συνεκτιμά τα βήματα που θα κάνει η ε/κ πλευρά.

Είπε ότι στη συνάντηση θα συζητηθούν όλα τα κεφάλαια εκτός από εδαφικό, χάρτες και εγγυήσεις ενώ απάντησε καταφατικά σε ερώτηση κατά πόσο ο ίδιος θα θέσει στο τραπέζι το θέμα των ερευνών για φυσικό αέριο.

Ο Τ/κ ηγέτης υποστήριξε ότι στις απευθείας συνομιλίες, η τ/κ πλευρά υπέβαλε κατά καιρούς εισηγήσεις, σε κάποια κεφάλαια έγιναν βήματα ενώ σε κάποια άλλα δεν επιτεύχθηκε σύγκλιση επειδή δεν υπήρξε, όπως είπε, ανταπόκριση από τους Ε/κ.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι στη Νέα Υόρκη θα γίνει συζήτηση επί αυτών των κεφαλαίων και θα υπάρξουν συγκλίσεις.

Ο κ. Ερογλου συνοδεύεται από τον σύμβουλό του Κουντρέτ Οζερσάι, τον λεγόμενο εκπρόσωπο του Οσμάν Ερτούγ και τα μέλη της διαπραγματευτικής του ομάδας.

http://www.sigmalive.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα