Ερώτημα χρέος

Ενα ερώτημα . . . Γιατί φτάσαμε εδώ ?

Μια πρόταση Ανακούφισης

Μια διαπίστωση Γνώριζαν που μας πήγαιναν

Οι τράπεζες από την εποχή του Αλογοσκούφη και μέχρι σήμερα πήραν 180 δις σε μετρητά και εγγυήσεις από την πολιτεία, δηλαδή από εμάς τους Έλληνες φορολογούμενους, αφού εμείς τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα τα πληρώσουμε.
Από τα χρήματα αυτά δόθηκαν 13 δις
υπό μορφή ομολόγων σε εγγύηση στην ΕΚΤ και έλαβαν δάνειο με επιτόκιο 1% ετησίως και το ρευστό που πήραν εν συνεχεία οι τράπεζες τα δάνεισαν στο ξύπνιο Ελληνικό κράτος με το προκλητικό επιτόκιο της....
τάξης του 5%-6% αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.
Ενώ μπορούσαν να στήσουν μια κρατική τράπεζα – μεσω της ΕΤΕ ή της ΑΤΕ και να μην πληρώσει ο Ελληνικός λαός και αυτό το «ταβατζιλίκι », η συνθήκη αναφέρει ότι δεν μπορεί να δανειστεί απ΄ ευθείας το ίδιο το κράτος , δεν αποκλείει κρατική τράπεζα, άλλωστε το ίδιο κάνει και η Γερμανία.
Τα υπόλοιπα 167 δις τελευταία απόφαση της 01,12,11, έχουν δοθεί με 5 νομοθετικές ρυθμίσεις με διαδοχικές αποφάσεις των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και κάτω από την απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της τρόικας, από το 2008 έως και την τελευταία απόφαση.
Οι ρυθμίσεις αυτές έχουν δοθεί ,μέρος ως αντάλλαγμα μετοχών- επι Αλογο-σκούφη και Παπακωνσταντίνου προνομιούχων- μέρος σε δάνεια που μπορούν να συνάψουν οι τράπεζες με τρίτους, δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου .
Αν σε κάποια στιγμή η τράπεζα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, τότε «πέφτει» η εγγύηση και το Ε.Δ. υποχρεούται να πληρώσει το δάνειο. Δεν θεωρείται απίθανο το ενδεχόμενο ,διότι προβληματικές εταιρίες ζήσαμε ήδη στην Ελλάδα, γιατί όχι και τράπεζες.
Τα τελευταία 30 δις και άλλα 10 δις – μιλάμε σαν να είναι στραγάλια- έχουν δοθεί για την πιθανή ανακεφαλαίωση των τραπεζών μετά το «κούρεμα » και δεν γνωρίζουμε με ποιο αντάλλαγμα, διότι η σελ124 του προϋπολογισμού που ψηφίσθηκε από την σημερινή βουλή ήταν λευκή .
Δεν πρέπει όμως να μας κάνει εντύπωση διότι και το μνημόνιο το ψήφησαν χωρίς καν να γνωρίζουν τι ψηφίζουν.
Γνωστός παλαιός βουλευτής και πρόεδρος επιτροπής της βουλής σε Αθηναϊκό ραδιόφωνο αποκάλυψε ότι το μνημόνιο παρεδώθει στους βουλευτές την προηγούμενη ημέρα της ψήφισης και τους βεβαίωσε ο expert Παπακων-
σταντίνου ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ψηφίστετο, διότι είναι μονόδρομος και διαψεύδεται σήμερα επίσημα από τον Χρυσοχοϊδη.
Υποτίθετο όπως διαβεβαίωναν οι εκάστοτε κυβερνώντες ότι τα χρήματα θα δοθούν για ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας εάν τα είδατε εσείς τα είδαμε και εμείς.
Τα χρήματα αυτά πήγαν σε ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών για να αντέξουν στους ελέγχους - stress tests- της Ε.Ε και για να καλύψουν τις κεφαλαιακές θέσεις τους.
Το κόλπο ήταν καλά στημένο ώστε κανένας μεγαλομέτοχος να μην βάλει το χέρι στην τσέπη και κανένα μεγαλοστέλεχος να μην υποστεί μείωση των απολαβών του ( μισθός , mponus, χρυσές καρτες κλπ ) και όλα να
Keywords
Τυχαία Θέματα