Ερωτήσεις νομικής φύσεως

Γράφει : ο Νικόλαος Γεωργαντζάς*

Όταν ακόμα πιστά διατελούσα θύμα της αγγλοσαξωνικής δεσποτικής κομματοκρατίας, είχα γράψει το παρακάτω κείμενο ( H ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ γιατί ΔΕΝ ψηφίσαμε Σαμαρά? ). Ως να είμαστε τα ‘ανθρωπο-σκουπίδια’ του ελληνικού έθνους, διότι έτσι δυστυχώς μας βλέπει ένα μεγάλο μέρος της ‘πιάτσας’ της αγγλο-σαξωνικής δεσποτικής κομματοκρατίας στην Ελλάδα, παρακαλάμε εδώ και κάτι χρόνια να....
έχουμε λόγο, i.e., ψήφο, σε ότι γίνεται πολιτικά
στην Ελλάδα.

Στις 11/11/11 λοιπόν, μία ομάδα συνταγματολόγων στην Ελλάδα θέλει να θεσμοθετήσει την συλλογική πολιτική μας παρουσία, ως αριστοτελικά μόρια της παγκόσμιας κοινωνίας του ελληνικού μας έθους και έθνους, ώστε να έχουμε επιτέλους αυτή την συλλογική παρουσία. Χρειάζεται λοιπόν να δημιουργήσουμε, αν όχι 50 (ίσως έναν γιά κάθε πολιτεία), έστω έναν φορέα ή οργανισμό εδώ στις ΗΠΑ, τον οποίο ή τους οποίους η ελληνική ομάδα συνταγματολόγων θα θεσμοθετήσουν νομικά και νόμιμα στην Ελλάδα στις 11/11/11. That is our ultimate deadline!

Θεωρητικά, συμφωνώ με το σχέδιο του Δρ Γιώργου Δ. Κοντογιώργη. Έχω γράψει επί τούτου και μάλιστα με τα σχετικά σχεδιάγραμμα: «Ελλήνων κοσμοπολιτεία: ανθρωποκεντρική αυτοθέσμιση διασποράς» :

Πρακτικά όμως, νομικός δεν είμαι. Δηλαδή δεν έχω ιδέα πως μπορει να γίνει τούτο νομικά και νόμιμα ώστε να έχουμε την πολιτική μας παρουσία στην Ελλάδα θεσμοθετημένη εξ’ αρχής, στο νέο πολιτικό σύστημα που ίσως θα προκύψει από την παρούσα οικονομικο-κοινωνικο-πολιτική παγκόσμια κρίση.

Διά της παρούσης ζητώ βοήθεια από κάθε αναγνώστη, γιά το πως μπορει να γίνει τούτο νομικά και νόμιμα, όχι μόνο στην Ελλάδα, διότι αυτό είναι το κομμάτι της ελληνικής ομάδας συνταγματολόγων, αλλά κυρίως εδώ, στις ΗΠΑ. Με το ρίσκο να χαρακτηρισθώ ως τέλεια αδαής, μπορώ να ρωτήσω, π.χ., αν είναι νομικά επιτρεπτό στις ΗΠΑ, ένας καθαρά πολιτιστικός οργανισμός ή εθνοτοπικός σύλλογος να είναι ταυτόχρονα θεσμοθετημένος στην Ελλάδα, ώστε τα μέλη του θεσμικά να έχουν πολιτική παρουσία και λόγο, i.e., ψήφο, στην Ελλάδα.

Μία άλλη κουτή ίσως ερώτηση είναι, π.χ., αν μπορεί να υπάρχει ένας τέτοιος ελληνικός θεσμός ή οργανισμός γιά τις ΗΠΑ συλλογικά, ή πρέπει να δημιουργηθούν παρόμοιοι θεσμοί ή οργανισμοί γιά κάθε πολιτεία (state) ξεχωριστά; Όχι μόνον δεν ξέρω τις απαντήσεις σε τούτες μου τις ερωτήσεις, αλλά δεν ξέρω καν ούτε κάποιον που να ξέρει κάποιον που να ξέρει τις νομικά και νόμιμα ΟΡΘΕΣ ή ΣΩΣΤΕΣ απαντήσεις.

.

*Nicholas C. GEORGANTZAS
FORDHAM UNIVERSITY BUSINESS SCHOOLS
113 West 60th Street, Suite 617-D
New York, NY 10023-7484, U.S.A.

http://tonoikaipnevmata.wordpress.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα