ΕΤΕπ: Πρόθεση η κανονική χρηματοδότηση της Ελλάδας

Τρόπους για την προώθηση επενδυτικών δράσεων στην Ελλάδα με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μ. Χρυσοχοΐδης και η πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και .....
πρώην επίτροπος Ντανούτα Χούμπνερ.

Όπως ανέφερε η κ. Χούμπνερ, κάποιες επενδυτικές δράσεις οι οποίες θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν
από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δεν υλοποιούνται εξαιτίας της χαμηλής πιστοληπτικής ικανότητας της χώρα μας, ενώ προανήγγειλε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πάρει πρωτοβουλίες έτσι ώστε το τεχνικό πρόβλημα αυτό να υπερβληθεί.

Δήλωσε επίσης ότι στόχος της είναι να βάλει σε διαδικασία fast track την πρόταση της Επιτροπής για την αύξηση της Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης των διαρθρωτικών Ταμείων (ΕΣΠΑ), στο 95%, κάτι το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές Ιανουαρίου.

Η κ. Χούμπερ έκανε ειδική αναφορά στην προετοιμασία που γίνεται σε συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας εν όψει της νέας περιφερειακής πολιτικής για την περίοδο 2014-2020.

Μεταξύ των προτάσεων που εξετάζονται είναι να επανατοποθετηθεί η χώρα μας ως προς το ΑΕΠ της το οποίο δεν είναι πλέον στα επίπεδα του 2006-2008 και με βάση τα νέα δεδομένα να μπορεί να διεκδικήσει αύξηση των κονδυλίων που θα εγκριθούν για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Πρότεινε ακόμη στον κ. Χρυσοχοΐδη, να κάνει μια παρουσίαση για τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς το τέλος Νοεμβρίου, πρόταση την οποία απεδέχθη ο υπουργός.

Μιλώντας με δημοσιογράφους σχετικά με όσα επισήμανε η κ. Χούμπνερ αναφορικά με τη δυνατότητα χρηματοδότησης της χώρας μας από την ΕΤΕπ σχολίασε ότι «πρόθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων είναι να συνεχίσει τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα».

http://voria.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα