Εθελοτυφλώσεις, κακοπιστίες, κακοπροαιρέσεις, διαστροφολογίες, ψευδολογίες, αντεθνικές διαδόσεις.

του δημοσιογράφου Γιώργου Ν. Τσιούνη

Οι αρρυθμίες, οι ασυνεννοησίες, οι αποσυντονισμοί, οι προσωπικές και λεκτικές αντιθέσεις, οι διαφωνίες, οι διαρροές και οι εκτροπές από την θεωρητικά ενιαία κυβερνητική πολιτική γραμμή, αναπτύχθηκαν στο προηγούμενο άρθρο μου, με τον.....
τίτλο : «Χρειάζεται φραγγέλιο…»
Αυτά ήταν και, δυστυχώς, εξακολουθούν να είναι τα άσχημα της κυβέρνησης, η οποία, ωστόσο έχει να παρουσιάσει και σημαντικότατο έργο, χάρη κυρίως στην δραστηριότητα, την ικανότητα, την αυταπάρνηση, την ακάματη εργατικότητα και την φυσική αντοχή του πρωθυπουργού και μερικών
υπουργών, υφυπουργών και απλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που στέκονται στο ύψος τους και κάνουν στο ακέραιο το καθήκον που ανέλαβαν έναντι του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση όμως, εκτός από τις εγγενείς, τις ενδογενείς δυσχέρειες, αντιμετωπίζει και άλλες πολλές εξωγενείς, εκούσιες ή ακούσιες, αλλά οπωσδήποτε σοβαρές, οι οποίες συντελούν στην παρακώλυση για να μην πω στην υπονόμευση, του έργου της.

Ποιες είναι αυτές;

Είναι πασιφανείς και εκδηλώνονται καθημερινώς, όχι μόνον από την αντιπολίτευση, αλλά και από οργανωμένους ή μεμονωμένους ψευδολόγους και «σαμποτέρ», οι οποίοι με τις ασύστατες και απαράδεκτες διαδόσεις και σπερμολογίες τους (εκδηλώθηκε ήδη επέμβαση του εισαγγελέα για κάποιες πιο σοβαρές) καλλιεργούν ανησυχίες ή ακόμη και πανικό στους Έλληνες πολίτες, βάζουν εμπόδια στο δύσκολο κυβερνητικό έργο και εκθέτουν την χώρα στο εξωτερικό, ενισχύοντας τις ανθελληνικές προσπάθειες και ενέργειες των εχθρών και μερικών «άσπονδων» φίλων μας.

Ας αρχίσουμε από την αξιωματική αντιπολίτευση, τη ΝΔ.

Ο πρόεδρός της κ. Αντώνης Σαμαράς, με την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που τον διακρίνει, αμέσως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Ευρώπη, όπου έδωσε και κέρδισε μια πολύ σημαντική μάχη για το ελληνικό χρέος, είπε ξεκάθαρα, ότι η επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης των υποχρεώσεων μας και η μείωση του επιτοκίου κατά μία μονάδα, αποτελούν επιτυχία, ενώ συγχρόνως ανέπτυξε τις απόψεις του για την ανάπτυξη και τους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν, οι οποίες είναι απόλυτα σεβαστές και τις χειροκροτούμε.

Το κακό είναι, ότι λίγες ώρες αργότερα, οικονομικοί παράγοντες του κόμματός του, βγήκαν και είπαν πράγματα αντίθετα απ’ αυτά που είπε ο πρόεδρός τους, ανέτρεψαν με άλλα λόγια τα λεχθέντα από τον ηγέτη τους και το χειρότερο, ότι, όπως αναμενόταν, ο συμπαθής συνάδελφος εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, εμφανίσθηκε με δηλώσεις που μπέρδεψαν ακόμη περισσότερο τα πράγματα!

Συμπέρασμα: «άρτζι – μπούρτζι και λουλάς…» Τελικά η ΝΔ εμφανίσθηκε μεμψίμοιρη και χωρίς άποψη!

Ερχόμαστε στο ΚΚΕ. Ο λόγος του παλιός και μονότονος. Η κεφαλαιοκρατία, ο καπιταλισμός, η πλουτοκρατία, ο ιμπεριαλισμός και άλλα πολλά παρόμοια, φταίνε για όσα γίνονται και η Ελλάδα θα σωθεί μόνον αν ο πρωθυπουργός θα απορρίψει το «μνημόνιο» και προχωρήσει εφαρμόζοντας το μοντέλο του μακαρίτικου «υπαρκτού σοσιαλισμο
Keywords
Τυχαία Θέματα