Ετοιμάζει άσκηση η Τουρκία στη Συρία

Δεν μπορούμε να παραμείνουμε θεατές σε αυτό που συμβαίνει στη Συρία. Σκοτώνουν αθώους και ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Δεν μπορούμε να πούμε: «ας αφήσουμε τα πράγματα να συνεχίσουν έτσι»», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στη Νότια Αφρική.

«Εχουμε ήδη ανακοινώσει κάποια μέτρα που δεν....
μπορούν να περιμένουν», επεσήμανε ο Ερντογάν.

Τον προηγούμενο μήνα, η Τουρκία είχε κατασχέσει ένα φορτηγό πλοίο που μετέφερε όπλα στη Συρία και ανακοίνωσε ότι θα κάνει το ίδιο σε όλα τα φορτία με όπλα με
κατεύθυνση τη χώρα αυτή.

Στο μεταξύ ο τουρκικός στρατός θα πραγματοποιήσει άσκηση στην επαρχία Χατάι από τις 5 έως τις 13 Οκτωβρίου. Αυτή η άσκηση ενδέχεται να δώσει νέα τροφή στις φήμες – τις έχουν ήδη διαψεύσει τούρκοι αξιωματούχοι-, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία επιθυμεί να δημιουργήσει μία ουδέτερη ζώνη στα σύνορα με τη Συρία με στόχο να προστατεύσει τους αμάχους και να αποτρέψει την εισροή προσφύγων στο έδαφός της.

Από την άλλη πλευρά, ο Ριάντ αλ Ασάαντ, ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματικός του συριακού στρατού που έχει αποστατήσει, ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει βρει καταφύγιο στην Τουρκία, διαψεύδοντας τις πληροφορίες ότι έχει συλληφθεί από τον στρατό της Συρίας.

http://www.prionokordela.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα