Ετοιμάζουν την εξεταστική των… ονείρων τους! (Και μετά… ξύπνησαν!)

Τελικά όποια πολιτική τιμωρία και να υποστούν, τους αξίζει. Οι άνθρωποι είναι αδιόρθωτοι. Ασυγχώρητοι. Αμετανόητοι. Πνιγμένοι που πιάνονται από τα μαλλιά τους – δηλαδή επικίνδυνοι να τραβήξουν στον βυθό και κάθε καλοπροαίρετο ναυαγοσώστη.

Τόσα έχουν συμβεί στη χώρα, τόσα έχει υποστεί ο λαός εξαιτίας τους και εξαιτίας αυτής της.........
εγκληματικής πολιτικής αδιαφορίας που έχουν επιδείξει, αλλά αυτοί εκεί, το βιολί τους.

Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Διαστρεβλώνουν, αντεπιτίθενται, επιδίδονται σε εξυπνακισμούς, σε ντρίπλες, σε παραπληροφόρηση.

Προσπαθούν ακόμη και
τούτη την ύστατη ώρα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον αρχηγό τους και αυτήν την απίθανη παρέα που κουβάλησε να μας κυβερνήσει.

Και δεν είναι λίγοι!

111 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπογράφουν την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής υπό τον παραπλανητικό τίτλο «Πρόταση Σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για το έλλειμμα του 2009 και τους παράγοντες που οδήγησαν στην αμφισβήτηση των ελληνικών στατιστικών στοιχείων κατά το άρθρο 68 παρ. 2 του Συντάγματος, αρθρ. 144 επ. Κανονισμού της Βουλής».

Εκ πρώτης όψεως, νομίζει κανείς πως ανησύχησαν κι’ αυτοί για τα φουσκωμένα στοιχεία του 2009 και για το γεγονός ότι αυτά χορηγήθηκαν κατά παράβαση του νόμου.

Αλλά όχι!

Επιδιώκουν το ακριβώς αντίθετο. Προσπαθούν να εμποδίσουν την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για όσα περιλαμβάνει η σχετική δικογραφία που πήγε στη Βουλή και να βγουν μπροστά με άλλο σκεπτικό – του… άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

Προσπαθούν δηλαδή να προλάβουν και να καλύψουν – καμουφλάρουν τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τα στατιστικά στοιχεία, δίνοντας οι ίδιοι τις… κατευθύνσεις προς τις οποίες πρέπει να κινηθεί η έρευνα.

Λες και τους ρώτησε κανείς, υποστηρίζουν πως η εξεταστική των… ονείρων τους οφείλει να διερευνήσει «ποιοι παράγοντες, ποια μέτρα, ποιες συνθήκες οδήγησαν στη διαμόρφωση του ύψους του ελλείμματος και του χρέους του 2009» και «ποιες διαρθρωτικές αδυναμίες, που υφίστανται διαχρονικά, έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί για να μην φτάσει η Ελλάδα να αμφισβητείται διαρκώς, ως προς την αξιοπιστία των στατιστικών της δεδομένων».

Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα, δηλαδή;

Όχι ακριβώς. Να θολώσουν τα νερά θέλουν, φτιάχνοντας μια εξεταστική που θα λάβει ως δεδομένο το θηριώδες έλλειμμα του 15,4% που παρανόμως δόθηκε στη Eurostat και μετά θα αρχίσει να ερευνά… πώς δημιουργήθηκε αυτό το έλλειμμα και για ποιο λόγο αμφισβητήθηκε η αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων!

Βέβαια, ακόμη κι’ αν έτσι γίνει, πάλι θα χάσουν. Διότι τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία αμφισβητούνται από το 1997 – και υπάρχουν… στοιχεία γι’ αυτά τα στοιχεία!

Είναι δε τόσο αδίστακτοι (οι συνεχώς κλαυθμηρίζοντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ), που ασκούν (κι’ από πάνω) κριτική σε όσους επικαλούνται «επιχειρήματα για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009», υπ
Keywords
Τυχαία Θέματα