ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ!!!

“Θέλει ο Άγιος να αγιάσει αλλά δεν τον αφήνει ο διάολος” όπως λέει και ο λαός και στη προκειμένη περίπτωση στο ρόλο του “διαβόλου” θα κατατάξω τον κύριο Βενιζέλο με τον οποίο πάλι αναγκάζομαι να ασχοληθώ διότι προκαλούμαι εξαιρετικά βάναυσα. Ο κύριος Βενιζέλος λοιπόν, ο οποίος αν και.....
διετέλεσε Υπουργός Εθνικής Άμυνας, μάλλον δεν θα κατάλαβε καλά του τι γίνεται στα στρατόπεδα αλλά και πεδία των ασκήσεων, πέραν του πολυτελούς
Γραφείου του 5ου Ορόφου του ΥΕΘΑ όπου υπούργευε. Έτσι, εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον όλων όσων υπηρέτησαν ως στελέχη στις Ειδικές Δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως στις μονάδες Καταδρομών, στους βατραχανθρώπους, στις ΟΥΚ κλπ.

Και τι είπε ο κ. Αντιπρόεδρος και επί των Οικονομικών Υπουργός για αυτά τα επίλεκτα και εν αποστρατεία πλέον στελέχη, τα οποία έζησαν τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους, μακράν των οικογενειών, σε δύσκολες συνθήκες, με σκληρή εκπαίδευση και όλα αυτά για να είναι πανέτοιμα ανά πάσα στιγμή που θα τα χρειαζόταν η Πατρίδα, προκειμένου να την υπερασπίσουν από οποιονδήποτε επιβουλευόταν την εθνική κυριαρχία, ακεραιότητα και οτιδήποτε άλλο σχετικό, που τώρα τελευταία το παραχωρούμε μάλλον πολύ εύκολα, λόγω αδεξιότητας για να μην πω ανικανότητας μερικών εκ των πολιτικών μας.

Για να δικαιολογήσει λοιπόν το χαράτσι του 40% της μείωσης της σύνταξης σε όσους στρατιωτικούς συνταξιούχους έχουν αποχωρήσει από τις υπηρεσίες τους και είναι κάτω των 55 ετών, ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε εναντίον τους λέγοντας ότι το δημόσιο δεν πρέπει να τους πληρώνει εφ’ όρου ζωής και συγκεκριμένα είπε από του βήματος της Βουλής :

«Εάν κάποιος κάνει χρήση του ευεργετικού δικαιώματος και συνταξιοδοτηθεί στα 25 εργάσιμα χρόνια, πόσα χρόνια ακόμα μπορεί να παίρνει σύνταξη; Όταν έχεις 25 χρόνια εισφορών πόσα χρόνια σύνταξη μπορείς να παίρνεις 40; Στέλνω το εξής μήνυμα: Όσοι έκαναν ή κάνουν χρήση τέτοιων διατάξεων σε νεαρή ηλικία πρέπει να υπαχθούν σε κάποιοι περιορισμό προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος. Και να έχουν άλλα εισοδήματα να τραφούν από αυτά…»…!!!


Μάλλον κάτι δεν πάει καλά πλέον σ αυτή τη Χώρα, και δεν μας τα λέει καλά ο κ. Υπουργός, λες και όλοι όσοι έκαναν χρήση αυτού του δικαιώματος, το έκαναν αυθαίρετα και γιατί έτσι τους κάπνισε στα καλά καθούμενα και με το έτσι θέλω ! Αυτό το προνόμιο κ. Υπουργέ, τους το παραχώρησε η Πατρίδα για να εξισορροπήσει το δύσκολο του έργου τους αφενός και αφετέρου για να τους ικανοποιήσει οικονομικά και ηθικά, μια και όταν ήταν στην ενέργεια δεν αμείβονταν με αυτά που θα έπρεπε να αμείβονται για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους. Και γι αυτό άλλωστε αυτά τα πλασματικά χρόνια τους τα είχε παραχωρήσει το κράτος για να βγουν στη σύνταξη νωρίτερα από ότι προβλεπόταν για άλλους , λόγω ειδικών συνθηκών.

Και το λέει ο κ. Βενιζέλος για αυτούς τους στρατιωτικούς, αλλά και γενικότερα για όλους αυτούς που δεν γνώρισαν Κυριακές και εορτές, Πάσχα, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, κλπ και που διέτρεχαν την Ελλάδα απ’ άκρο εις άκρο, σε κάθε
Keywords
Τυχαία Θέματα