Ε.Βασιλάκος: "Βελτίωσαν την κλίση, κατέστρεψαν τις επιδόσεις του 214"!

Ισχυρισμούς που αν αποδειχθούν αληθηνοί θα πρέπει να ξεκινήσουν να δουλεύουν υπερωρίες Ειδικά Δικαστήρια και Ναυτοδικεία διατύπωσε στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής ο πρώην επικεφαλής της ΓΔΑΕΕ Ευάγγελος Βασιλάκος, σύμφωνα με τους οποίους η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και το Π.Ν. το 2010 παρέλαβαν "σακατεμένο", με σαφώς πιο μειωμένες επιδόσεις από αυτές που ανέφεραν οι.....
προδιαγραφές, το υποβρύχιο Type 214, το S120 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ.

Δηλαδή το υποβρύχιο S120 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, πέρα από τα γνωστά προβλήματα που είχε με την κλίση, το λογισμικό του συστήματος ISUS, το περισκόπιο που έμπαζε νερά και το σημαντικότερο όλων την αυξημένη ηχητική υπογραφή του, όταν έγινε προσπάθεια να επιλυθεί το πρόβλημα της κλίσης, υπέστη (;) την μεγαλύτερη ζημιά για την οποία μέχρι την περασμένη εβδομάδα δεν είχε μιλήσει κανείς: Μειώθηκαν οι επιδόσεις, μέιώθηκε η εμβέλεια του υποβρυχίου και αυτό σημαίνει ότι μειώθηκαν οι επιδόσεις του σε όλα τα πεδία: Εν καταδύσει και σε ανάδυση, καθώς οι παρεμβάσεις που του έγιναν αύξησαν το βάρος του!

Τουλάχιστον αυτό υποστήριξε ο πρώην γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ Ε.Βασιλάκος, θέλοντας να τονίσει ότι η παραλαβή του υποβρυχίου έγινε παρά το γεγονός ότι δεν είχαν επιλυθεί σημαντικά προβλήματα. Αλλά όταν αναφέρεται σε μείωση της εμβέλειας του υποβρυχίου, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, γιατί δεν μιλάμε ούτε για κλίση που εμφανίζεται υπό κάποιες συνθήκες κυματισμού, ούτε καν για την ηχητική του υπογραφή, κάτι το οποίο ναι μεν είναι κρίσιμο, αλλά αν καιρώ μπορεί να αναπτυχθούν τακτικές που να μειώνουν τα δυσμενή αποτελέσματα.

Μιλάμε για μείωση της εμβέλειας άρα και σημαντική απομείωση των δυνατοτήτων του όπλου. Και το υποβρύχιο παρ’όλα αυτά παρελήφθη! Εδώ έχουμε δύο τινά: Ή ο Ε.Βασιλάκος λέει ψέματα ή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, δηλαδή οι Ε.Βενιζέλος και Π.Μπεγλίτης και φυσικά η ηγεσία του Π.Ν. διέπραξαν απιστία και ζημίωσαν το δημόσιο.

Καλώς ή κακώς, μέσος δρόμος δεν υπάρχει ούτε για τον έναν ούτε για τον άλλο. Διότι άλλο οι κρίσεις και οι εκτιμήσεις του Ε.Βασιλάκου για το αν κάνει ή δεν κάνει το Type 214 για το Αιγαίο και άλλο το αντικειμενικό γεγονός ότι στην προσπάθεια αποκατάστασης του προβλήματος της κλίσης αυξήθηκε το βάρος και μειώθηκε εξ αυτού η εμβέλεια του όπλου!

Π.χ. αντί να πάει στην Κύπρο, πάει με το ζόρι μέχρι το Καστελόριζο! Αν είναι έτσι κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν στον εισαγγελέα. Αν δεν είναι έτσι, πρέπει να λογοδοτήσει για ψευδορκία ο Ε.Βασιλάκος.

Ο οποίος πολλάκις επιτέθηκε στον Ε.Βενιζέλο και για τα 300 εκατ. Ευρώ που έδωσε στην HDW και για τα 117 εκατ. Ευρώ των υλικών των 209 που δεν ακσυγχρονίστηκαν, αλλά και για κάποια 18 εκατ. Ευρώ τα οποια γλίτωσαν οι TKMS/HDW από ρήτρες και «Έκαναν ολόκληρο νόμο (σ.σ. ο νόμος Βενιζέλου) για να μην πληρώσουν οι Γερμανοί τα 18 εκατ. ευρώ».

Το ότι το είπε ο Ε.Βασιλάκος δεν σημαίνει ότι είναι έτσι. Αλλά το ζήτημα είναι τεράστιο και πρέπει να ερευνηθεί άμεσα.

Ας δ
Keywords
Τυχαία Θέματα