Ευρώ ή δραχμή;

Γράφει ο Αδαμάντινος

Στο ερώτημα “ευρώ ή δραχμή”, που το επανατοποθετώ ως “ευρώ ή δραχμή και έξοδος απο την ΕΕ” απαντώ ως εξής και προσπαθείστε να καταλάβετε την άποψή μου αναβαθμίζοντας τις γνώσεις σας. Δεν μπορώ να γίνω αρεστός για να γίνω κατανοητός.

To πρόβλημα είναι πολυπαραμετρικό και επιδέχεται πολλών δυνατών λύσεων είτε παραμένοντας στο ευρώ είτε επιστρέφοντας στη δραχμή. Το πολυπαραμετρικό αυτό σύστημα που
είναι δυναμικό (αλλάζει με το χρόνο) και πολυδιάστατο μπορεί να βρεί επιπλέον λύσεις ακόμη και.....
με την εισαγωγή επι πλέον παραμέτρων που αυτή τη στιγμή δεν υπεισέρχονται με το σωστό τρόπο ή δεν μπαίνουν.

Ολες οι πιθανότερες λύσεις, θα έπρεπε ήδη να έχουν διερευνηθεί και χωρίς παρωπίδες απο μια πολυκομματική επιτροπή, της οποίας το κύρος και την διερευνητική ικανότητα η χώρα δεν μπορεί να διαθέσει με Ελληνες του εσωτερικού.

Προσωπικά θα προτιμούσα να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και να διεκδικήσει αυτά που δεν διεκδίκησε κατά την είσοδό της στην ΕΕ και αργότερα στην ευρωζώνη. Το προτιμώ αυτό γιατί το σύστημα “ευρωζώνη” τη συγκεκριμένη στιγμή προσφέρει σταθερότερες συνθήκες για μακροβιότερες λύσεις. Αν αυτά που δικαιολογημένα διεκδικήσει δεν της αποδοθούν – δεν θα τα εξηγήσω εδώ – τότε επιστροφή στη δραχμή και έξοδος απο την ΕΕ είναι η άλλη άμεση λύση.

Δεν ενοείται επιστροφή στη δραχμή χωρίς έξοδο απο την ΕΕ, διότι αλλοιώς η ανταγωνιστηκότητα δεν θα βελτιωθεί. Και αυτό όμως θέλει προετοιμασία με ενθρώπους που η Ελλάδα δεν μπορεί να διαθέσει. Tίποτα δεν γίνεται χωρίς προετοιμασία, σχέδιο και οργάνωση.

Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. μια πιθανή επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης δεν θα μπορούσαν να διαχειριστούν ούτε ο Παπαδήμος ούτε ο Σημίτης, που προτείνονται από τα γνωστά κέντρα αποφάσεων ως μεταβατικοί πρωθυπουργοί της χώρας. Είναι δεδομένων προδιαγραφών καιι δεν διαθέτουν το υψηλό επίπεδο και το επιστημονικό ανάστημα που απαιτείται για να συνεισφέρουν ενεργά στο συγκεκριμένο θέμα.

Η λογιστική λύση και η έξοδος της χώρας προς την ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει μόνο με χρηματοπιστωτική αλλαγή του συστήματος σε ένα περιβάλλον οικονομικής ύφεσης αλλα με μια συνδιασμένη αρμονική και πολυπαραμετρική αντιμετώπιση όλων των δυνατών λύσεων σε τεχνολογική βάση, με τα ενδεδειγμένα μέτρα και τις σωστές αποφάσεις.

Αυτό σημαίνει πολλά πράγματα που δεν είναι τόσο εύκολο να απλοποιηθούν σε ενα ιστολόγιο, να αναλυθούν και να γραφούν.Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα