Ευρωομόλογο, μείωση επιτοκίου, φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, ζητά η Ελλάδα

Έκδοση ευρωομολόγου, μικρότερο επιτόκιο, φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και σημαντική ενίσχυση του μηχανισμού στήριξης ζητά από την ΕΕ η ελληνική κυβέρνηση, όπως προκύπτει από αποκλειστική δήλωση του υπουργού Επικρατείας, Ηλία Μόσιαλου στο real.gr.
«Είναι απαραίτητο η ΕΕ να θωρακιστεί με περισσότερα εργαλεία όπως το ευρωομόλογο, με μικρότερο επιτόκιο, με .....
φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, αλλά και με σημαντική ενίσχυση του μηχανισμού στήριξης» τονίζει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο Ηλίας Μόσιαλος,
ενώ παράλληλα, στέλνει μήνυμα αποφασιστικότητας στο εσωτερικό της χώρας: «Αυτό, όμως, δεν σημαίνει χαλαρότητα στο εσωτερικό μέτωπο, γιατί το ελληνικό πρόβλημα θα λυθεί όταν εισπράττουμε περισσότερα από όσα ξοδεύουμε και δημιουργούμε πρωτογενές πλεόνασμα. Όταν αποκτήσουμε έναν παραγωγικό και ανταγωνιστικό δημόσιο τομέα και μια εξωστρεφή οικονομία που θα αντιστρέφει το σημερινό μοντέλο, όπου οι εισαγωγές είναι τριπλάσιες από τις εξαγωγές».

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας αφήνει αιχμές και κατά του Αντώνη Σαμαρά για τις θέσεις του περί ανάπτυξης, δηλώνοντας στο real.gr: «Μόνο έτσι θα πετύχουμε σημαντικό επίτευγμα ανάπτυξης στη χώρα μας και ευημερία για όλους τους πολίτες. Η ανάπτυξη δεν δημιουργείται ούτε με βραχυπρόθεσμες πολιτικές, ούτε με επιχορήγηση αντιπαραγωγικών οικονομικών τομέων, ούτε με περαιτέρω μεγέθυνση του κράτους. Χρειάζεται επιτέλους να αντιμετωπίσουμε τα ανταγωνιστικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας» .

Το θέμα της έκδοσης ευρωομολόγου και της ενίσχυσης του μηχανισμού στήριξης έθιξε εμμέσως και ο Έλληνας πρωθυπουργός στη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΕΕ κ. Ρομπάι. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε να αγοράσει η ΕΚΤ ιταλικά ομόλογα χαρακτηρίζοντας μια τέτοια εξέλιξη ως θετική, τόνισε, όμως, ταυτόχρονα ότι δεν αρκούν αυτά και ότι η Ευρώπη χρειάζεται πιο δυναμικές θεσμικές κινήσεις για να αντιμετωπίσει την κρίση, εννοώντας την έκδοση ευρωομολόγου και την ενίσχυση του μηχανισμού στήριξης.

Είναι πολύ πιθανό την Τετάρτη να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη για το θέμα της Ελλάδας, εξέλιξη η οποία θα επιβεβαιωθεί ή όχι μέχρι το μεσημέρι σήμερα.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για την Ελλάδα και μάλιστα στη χώρα μας. Στη Σύνοδο της 21ης Ιουλίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr, οι ηγέτες της ΕΕ επεσήμαναν στον Γιώργο Παπανδρέου πως είναι πρόθυμοι να έρθουν και στη χώρα μας προκειμένου να δείξουν τη στήριξή τους προς την Ελλάδα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκε το ενδεχόμενο να ζητηθεί από τους εταίρους να πραγματοποιηθεί αυτή η Σύνοδος Κορυφής στη Θεσσαλονίκη, παράλληλα με τη ΔΕΘ. Ψυχραιμότερες σκέψεις απέρριψαν αυτό το ενδεχόμενο, αφού θα εμφανιζόταν ως ένα επικοινωνιακό τρικ. Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν αργά το βράδυ στο real.gr πως η Σύνοδος Κορυφής θα γίνει στην Ελλάδα, αρκεί να βγάλει αποτέλεσμα.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____
Keywords
Τυχαία Θέματα