ΦΕΤΟΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ «ΑΝΑΣΤΑΣΗ»

Η αλήθεια είναι πως πάνε να τους αναστήσουν. Ο λόγος για Πασοκ και ΝΔ.

Ορθώς αναφέρθηκαν κάποιοι στις δημοσκοπήσεις και το πως αυτές οδηγούν την κοινή γνώμη να πιστεύει σε παραμύθια. Σε παραμύθια, όπως αυτό που ο ανεπαρκής Κουβέλης, συγκεντρώνει το ποσοστό της λαϊκής εντολής που θα του επιτρέψει να συγκυβερνήσει. Σε παραμύθια, όπως αυτό με την "κοκκινοσκουφίτσα" του Περισσού, που η ίδια δήλωνε μετά τις τελευταίες εκλογές
οτι...
βαρέθηκε. Σε παραμύθια όπως αυτό που θέλει τον Συριζα και το ΚΚΕ να εκτοξεύονται στο 15%, όπως το είδαμε, σε αντίστοιχα "αξιόπιστες" δημοσκοπήσεις, λίγο μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης παρωδία, όπως φυσικά και του προαναφερθέντος ΔΗΜΑΡ ή ακόμη και αυτό με τα σκαμπανεβάσματα του ΛΑΟΣ. Δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που παρατηρούμε αυτό το φαινόμενο.
Μήπως ωστόσο δεν έχει ως τελικό στόχο να σπρώξει τα μικρά αριστερά κόμματα; Μήπως κατά βάθος θέλουν να αναστήσουν, το πεθαμένο Πασοκ και την ανύπαρκτη ΝΔ; Κάτι ήξερε ο Καρατζαφέρης, όταν ανησυχούσε οτι θα ανέβει ο "μικρός" (εννοώντας τον Τσίπρα). Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά;
Η ζυγαριά της μεταπολίτευσης, περιείχε πάντα, στον ένα δίσκο της την κυβέρνηση, είτε αυτή ήταν Πασοκ, είτε ΝΔ και στον άλλο δίσκο, όλους τους υπόλοιπους. Έτσι ισορροπούσε και η πορεία της συνεχιζόταν. Η ισορροπία των πολιτικών δυνάμεων, βοηθήθηκε από την ύπαρξη δύο ιδεολογικών πόλων, την αριστερά και την δεξιά, περί των οποίων, όταν φουσκώνει η μία, ξεσφουσκώνει η άλλη και εναλλάξ, με τρόπο τέτοιο ώστε η ζυγαριά να ισορροπεί. Όσο η ζυγαριά ισορροπεί, ο λαός μένει διχασμένος και οι διεφθαρμένες πολιτικές δυνάμεις ευημερούν.
Το ένα κόμμα που κυβερνούσε, αρκούσε για να αντισταθμίζει το βάρος των υπολοίπων, ενώ τα μικρά κόμματα, μένουν πάντα "μικρά", ώστε το σύστημα της μεταπολίτευσης να μπορεί να υπολογίζει τις ισορροπίες, εναλλάσοντας δυνάμεις, μόνο ανάμεσα σε Πασοκ και ΝΔ. Αν ποτέ χρειαζόταν, πέταγαν και στον άλλο δίσκο της ζυγαριάς κανένα μικρό κόμμα και έτσι επιτυγχάνετο η ισορροπία.
Φέτος όμως η ζυγαριά δεν φαίνεται να ισορροπεί. Έντρομοι οι δύο, Πασοκ και ΝΔ, παρακολουθούν την ζυγαριά να γέρνει χωρίς σταματημό. Η ζυγαριά, γέρνει για πρώτη φορά ανεξέλεγκτα, όχι γιατί κάνει κάποιος σοβαρή αντιπολίτευση, αλλά διότι Πασοκ και ΝΔ εκτέθηκαν και έχασαν το πολιτικό βάρος που διέθεταν τις παλιές "καλές" εποχές. Κανένα από τα δύο κόμματα, δεν μπορεί μόνο του να κρατήσει τις ισορροπίες απέναντι στους υπόλοιπους. Όχι μόνο το Πασοκ ελάφρυνε, αλλά χρειάστηκε μέχρι και το βαρίδι του ΛΑΟΣ, μαζί με αυτό της ΝΔ, για να επιτευχθεί η ισορροπία.
Σαν ταχυδακτυλουργοί, αρχίζουν και εναλλάσσουν πάνω στην ζυγαριά, το ένα κόμμα πίσω απ' τ'άλλο. Όποιο μικρό κόμμα μπορούν, προσπαθώντας να βρουν την σωστή ισορροπία, έτσι ώστε ο λαός να διχάζεται μπροστά στο αδιέξοδο της ζυγαριάς, η οποία ποτέ δεν γέρνει καθαρά προς μία πολιτική δύναμη. Φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, ώστε να συντηρηθεί η ισορροπία των πολιτικών δυνάμεων της ζυγαριάς.
Γιατί λοιπόν ανεβάζουν τα ποσοστ
Keywords
Τυχαία Θέματα